Γιατί πρέπει να κάνετε Crossfit;

Αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα την προπόνηση crossfit, το apuls σας παρουσιάζει 3 λόγους για να ξεκινήσετε:

Συνεχώς ποικίλη προπόνηση:
Το crossfit είναι μια πολύ ευέλικτη προπόνηση που γυμνάζει όλο το σώμα. Ο λόγος που το crossfit είναι τόσο ευέλικτο είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές άσκησης. Δεν χρειάζεται πλέον να στέκεστε στο γυμναστήριο και να κάνετε τις ίδιες ασκήσεις ξανά και ξανά. Με το crossfit, μπορείτε να πάρετε την προπόνηση στο σπίτι σας και, με λίγα μόνο εργαλεία, να κάνετε μια προπόνηση που δυναμώνει ολόκληρο το σώμα σας. Το Crossfit συνδυάζει προπόνηση δύναμης, γυμναστικές ασκήσεις και προπόνηση αντοχής. Συνδυάζοντας αυτές τις 3 μορφές προπόνησης, ο οργανισμός επιτυγχάνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι με την απλή προπόνηση δύναμης. Δεν είναι μόνο μια καλή προπόνηση για το σώμα σας, αλλά προετοιμάζει το σώμα σας για όλες τις σωματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας.

Λειτουργικές κινήσεις:
Οι λειτουργικές κινήσεις είναι οι κινήσεις που σας ωφελούν σε όλη σας τη ζωή. Αυτές οι ασκήσεις που συναντάτε όταν προπονείστε στο crossfit δεν είναι ασκήσεις όπως τις γνωρίζετε από την προπόνηση δύναμης στο γυμναστήριο. Το Crossfit αποτελείται από τις κινήσεις που το σώμα σας είναι σχεδιασμένο να εκτελεί. Με την εξάσκηση του crossfit, θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε ευκολότερα σε όλες τις σωματικές προκλήσεις της καθημερινότητας. Όταν γυμνάζεστε crossfit, είναι σημαντικό να φοράτε λειτουργικά ρούχα, ώστε να αποκομίζετε τα μέγιστα από την προπόνησή σας.

Υψηλή ένταση:
Η ένταση είναι ένας παράγοντας που περιγράφει πόσο γρήγορα ολοκληρώνετε την εργασία. Εδώ είναι που το crossfit έχει πραγματικά ένα από τα πλεονεκτήματά του στην προπόνηση. Το Crossfit έχει υψηλή ένταση καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησής σας και επομένως σας κάνει να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα στο τέλος. Όταν γυμνάζεστε σε ένα γυμναστήριο, συχνά τείνετε να χαλαρώνετε πολύ ανάμεσα στα σετ. Όταν προπονείσαι crossfit, προπονείσαι μέσα από την προπόνηση και έτσι παίρνεις το καλύτερο από την προπόνησή σου.

Φροντίστε να εκτελείτε τις ασκήσεις σωστά:
Το crossfit είναι μια πολύ αποτελεσματική και υγιεινή μορφή άσκησης, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκτελείτε τις ασκήσεις 100% σωστά. Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να εκτελείτε τις ασκήσεις στην αρχή με έναν έμπειρο προπονητή Crossfit.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το crossfit, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα είμαστε πάντα έτοιμοι με καλές συμβουλές και καθοδήγηση.