Εκπαίδευση σε εξωτερικούς χώρους - διαβάστε για τα οφέλη

Η εκπαίδευση σε εξωτερικούς χώρους είναι υπέροχη! Προσφέρει πολλές δυνατότητες και έχει πραγματικά πολλά οφέλη. 

Κάθε μορφή σωματικής δραστηριότητας θα σας δώσει νέα ενέργεια όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι ή κουρασμένοι, και ο καθαρός αέρας συμβάλλει στο αποτέλεσμα. Μόλις 20 λεπτά υπαίθριας δραστηριότητας μπορούν να σας ανανεώσουν όπως ένα δυνατό φλιτζάνι καφέ.

Δεν χρειάζεται καν να έχετε κήπο για να γυμνάζεστε έξω. Βρείτε ένα πάρκο, ένα γήπεδο, ένα γρασίδι - όλα είναι δυνατά! Αλλά φυσικά ένας κήπος είναι προτιμότερος για πολλούς, καθώς είναι κοντά στο σπίτι και είναι λίγο πιο ιδιωτικός.

Πλεονεκτήματα της υπαίθριας προπόνησης

Υπάρχουν πολλοί επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να βγείτε αμέσως στο πράσινο. Παρακάτω παραθέτουμε 6 πλεονεκτήματα της άσκησης σε εξωτερικούς χώρους.

#1 Η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους βελτιώνει τη διάθεσή σας

Το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες όταν ασκείστε. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες ήταν κατά 50% πιο ευτυχισμένοι αν γυμνάζονταν σε εξωτερικούς χώρους σε σύγκριση με το γυμναστήριο. Και δεν χρειάζεται να είναι ένα μεγάλο τρέξιμο στο πάρκο, απλώς 5-20 λεπτά άσκησης σε έναν χώρο πρασίνου. Η άσκηση στη φύση ενισχύει τόσο την αυτοεκτίμηση όσο και τη διάθεση. Ο φρέσκος αέρας και ο ήχος των πουλιών κάνουν κάτι για τη διάθεση. 

#2 Η φύση καταπολεμά την κατάθλιψη και την υψηλή αρτηριακή πίεση

Αναλώνοντας μόλις 30 λεπτά σε ένα πάρκο ή δάσος μειώνεται ο κίνδυνος υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά 9% και ο κίνδυνος κατάθλιψης κατά 7%.
Το τρέξιμο ή ο περίπατος στη φύση ή σε ένα πάρκο στην πόλη έχει άμεση επίδραση στο στρες. Οι φυσικοί ήχοι του ανέμου στις κορυφές των δέντρων, τα παπούτσια που τρέχουν στο γρασίδι και το περιβάλλον που περνάει από μπροστά σας έχουν εξισορροπητική και ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό. 
Επιπλέον, η τακτική σωματική δραστηριότητα έχει αποσυμφορητική επίδραση.

#3 Παίρνετε ακόμα περισσότερη ενέργεια

Η κίνηση σας δίνει νέα ενέργεια όταν αισθάνεστε κουρασμένοι και ο καθαρός αέρας μπορεί να ενισχύσει το αποτέλεσμα. Μόλις 20 λεπτά έξω μπορούν να σας αναζωογονήσουν όπως ένα καλό δυνατό φλιτζάνι καφέ. Πολλοί άνθρωποι μπορεί επίσης να είναι εξοικειωμένοι με το να βγαίνουν 5-10 λεπτά έξω στον καθαρό αέρα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας για να καθαρίσουν το μυαλό τους και να πάρουν λίγη ενέργεια.

#4 Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα 

Αυτή η υγεία είναι επίσης ένας από τους καλούς λόγους για να γυμνάζεστε σε εξωτερικούς χώρους. Όταν επιλέγετε τον καθαρό αέρα αντί της συνδρομής στο γυμναστήριο, ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ενώ κρατάτε τα μικρόβια μακριά. Ακριβώς όπως τα παιδιά του νηπιαγωγείου μολύνουν το ένα το άλλο όταν περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε εσωτερικούς χώρους και συνωστίζονται μαζί σε ένα μικρό χώρο, οι ιοί του κρυολογήματος κυκλοφορούν επίσης ελεύθεροι στους αλτήρες, στα ποδήλατα spinning και στα αποδυτήρια. 

#5 Παίρνετε βιταμίνη D

Το φως του ήλιου είναι η φυσική μας πηγή βιταμίνης D. Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών μας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη D έχει χαρακτηριστεί ως θαυματουργό φάρμακο για την υγεία, την ευεξία και την υγεία μας. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν ο ήλιος λάμπει λιγότερες ώρες και περνάμε λιγότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, το θέμα είναι να κερδίζετε πολλά με την άσκηση σε ώρες που είναι ελαφριά. 

#6 Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ενισχύει την καύση θερμίδων

Στην πραγματικότητα, καίτε περίπου 5% περισσότερο σε θερμοκρασίες γύρω στο μηδέν. Αυτό προσθέτει περίπου 100-500 θερμίδες σε, ας πούμε, μια ώρα τρέξιμο, ανάλογα με το σωματικό σας βάρος. Επίσης, το τρέξιμο καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να προχωρήσετε έξω απ' ό,τι στον διάδρομο, για παράδειγμα. 

Αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε έξω

Μα δεν μπορώ να μεταφέρω έναν διάδρομο, ένα ποδήλατο σβούρας κ.λπ. έξω; - Όχι, δεν μπορείτε, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες μορφές άσκησης που είναι επίσης αποτελεσματικές και που μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε έξω. Εκτός από το τρέξιμο, το περπάτημα και την ποδηλασία, μπορείτε να κάνετε αυτές τις 4 αποτελεσματικές και απαιτητικές ασκήσεις:

#1 Κατάληψη - γόνατο - τράβηγμα χεριών

Κάτω στο κάθισμα, πάνω με το γόνατο και κάτω με το τέντωμα των χεριών. Ξεκινήστε ξανά με το άλλο πόδι.
Σφίξτε την κοιλιά σας και κατεβάστε τον πισινό σας μέχρι κάτω. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε ένα ελαστικό γυμναστικής για να κάνετε την άσκηση ακόμα πιο σκληρή και αποτελεσματική.
Καλάμια, γλουτούς και πυρήνα.

#2 Dips - τρικέφαλοι αμπτέμπνbsp;

Χρησιμοποιήστε ένα σκαλί σκαμνί, έναν πάγκο ή ό,τι άλλο έχετε στη διάθεσή σας. Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας προς τα εμπρός και έξω από τους γοφούς σας. Τεντώστε πλήρως τα πόδια σας και κατεβάστε τους γλουτούς σας ευθεία προς τα κάτω. Διαφοροποιήστε τις επαναλήψεις, έχοντας πρώτα και τις δύο φτέρνες στο έδαφος, μετά με το δεξί πόδι ανασηκωμένο και τέλος με το αριστερό πόδι ανασηκωμένο.
Κατ' αρχήν γυμνάζει τους τρικέφαλους.

#3 Sumo - jump squats

Καθίσματα με άλματα, εναλλάσσοντας στενό και πλατύ κάθισμα.
Σφίξτε τον κορμό σας και χαλαρώστε τους ώμους σας. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε ένα ελαστικό προπόνησης για να κάνετε την άσκηση ακόμα πιο σκληρή και αποτελεσματική.
Καθαρίζει τους μηρούς και τους γλουτούς.

#4 Kettlebell lunges

Γέφυρα και Κέτλερ Ξεκινήστε να στέκεστε όρθιοι με το kettlebell σας ψηλά σε ευθεία βραχίονα. Κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με το ένα πόδι και χαμηλώστε το πίσω γόνατο στο έδαφος. Κρατώντας το kettlebell στο δεξί σας χέρι, προχωρήστε μπροστά με το δεξί σας πόδι. Εναλλαγή μεταξύ δεξιού και αριστερού.

Με αυτές τις ασκήσεις, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για μια αποτελεσματική προπόνηση σε εξωτερικό χώρο και με τα οφέλη της γυμναστικής σε εξωτερικό χώρο, καλύτερα να ξεκινήσετε!