Καθιστές ανυψώσεις μοσχαριών

Αφού έχετε τα γόνατά σας λυγισμένα σε αυτή την άσκηση, γυμνάζετε κυρίως τον πηχτό μυ. Αν το γυμναστήριό σας δεν διαθέτει μηχάνημα για τις γάμπες, μπορείτε να κάνετε την άσκηση καθισμένοι σε έναν πάγκο με τα δάχτυλα των ποδιών σας πάνω σε μια πλάκα με βάρη και έναν αλτήρα στο κάτω μέρος του μηρού σας. Αυτή η άσκηση, όπως και η όρθια άρση γάμπας, είναι μια άσκηση απομόνωσης για τον πηχτό μυ (ο μυς που μας επιτρέπει να στεκόμαστε όρθιοι χωρίς να πέφτουμε - ένας από τους τρεις μυς που αποτελούν τον μυ της γάμπας).

Οδηγός για τις ανυψώσεις γάμπας με κάθισμα:

  1. Καθήστε σε ένα παγκάκι
  2. Αποθέστε τα δάχτυλα των ποδιών σας και το μπροστινό μέρος του πέλματος του ποδιού σας σε μια πλάκα με βάρη ή κάτι παρόμοιο
  3. Απλώστε ένα βαράκι στο κάτω μέρος των μηρών 
  4. Πρώτα χαμηλώστε τις φτέρνες σας όσο πιο κάτω γίνεται και μετά ανεβείτε όσο πιο ψηλά γίνεται στα δάχτυλα των ποδιών σας. 
  5. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση

Σημαντικό για τις ανυψώσεις γάμπας με κάθισμα: Βεβαιωθείτε ότι ανεβαίνετε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στις μύτες των ποδιών σας κατά τη διάρκεια κάθε επανάληψης. 

Ανταποκρίσεις για τις ανυψώσεις γάμπας με κάθισμα: Σε αντίθεση με την άσκηση με μηχάνημα, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε τόσο μεγάλα βάρη σε αυτή την άσκηση, επειδή θα ήταν δύσκολο να τοποθετήσετε την μπάρα.

Καλές συμβουλές για τις ανυψώσεις γάμπας με κάθισμα: Μπορείτε να εκτελέσετε την άσκηση σε μια καρέκλα ή σε έναν πάγκο χωρίς να χρησιμοποιήσετε βάρη. Φυσικά, η επιβάρυνση δεν θα είναι τόσο σκληρή, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε την άσκηση μέχρι να "καούν" οι γάμπες σας.

Ανάταση γάμπας 2

Αυτή η άσκηση μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση αν δεν έχετε μηχάνημα για τις γάμπες στο γυμναστήριό σας. Αυτή η άσκηση, όπως και η Seated Calf Raise, είναι μια άσκηση απομόνωσης για τον soleus (ο μυς που μας επιτρέπει να στεκόμαστε όρθιοι χωρίς να πέφτουμε - ένας από τους τρεις μυς που αποτελούν τον μυ της γάμπας). Η άσκηση εδώ εκτελείται σε ένα μηχάνημα πρέσας ποδιών.

Οδηγός: Άνοιγμα γάμπας με κάθισμα 2:

  1. Καθήστε σε ένα μηχάνημα πρέσας ποδιών όπου το κάθισμα οδηγείται εντελώς προς τα πίσω 
  2. Προσθέστε τα δάχτυλα των ποδιών σας και το μπροστινό μέρος της σόλας του ποδιού στην άκρη της πλάκας ποδιού
  3. Πρώτα κατεβάστε τις φτέρνες σας όσο πιο κάτω γίνεται και στη συνέχεια περπατήστε όσο πιο ψηλά γίνεται στα δάχτυλα των ποδιών σας
  4. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση

Σημαντικό για τις ανυψώσεις μοσχαριών με κάθισμα 2: Βεβαιωθείτε ότι ανεβαίνετε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στις μύτες των ποδιών σας σε κάθε επανάληψη. 

Αλήθειες για Ανάταση γάμπας 2: Αυτή η άσκηση είναι μια άσκηση απομόνωσης για τον σόλο (ο μυς που μας επιτρέπει να στεκόμαστε όρθιοι χωρίς να πέφτουμε - ένας από τους τρεις μυς που αποτελούν τον μυ της γάμπας).

Καλές συμβουλές για Ανατάσεις γάμπας σε καθιστή θέση 2: Αν θέλετε να επιβαρύνετε και να σοκάρετε τον μυ, συνεχίστε την άσκηση μέχρι να "καούν" οι μύες της γάμπας σας. Ίσως να θέλετε να προσθέσετε περισσότερο βάρος.