Φροντίστε τον εαυτό σας όταν κάνετε push-ups

Προσέξτε τα νώτα σας:

Κρατήστε τους κοιλιακούς σας μυς σε ένταση (πιέστε τον αφαλό σας προς τη σπονδυλική σας στήλη) και κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης για να αποφύγετε την περιττή καταπόνηση της πλάτης σας.

Σωστή θέση των χεριών:
Το πού τοποθετείτε τα χέρια σας έχει μεγάλο αντίκτυπο στο push up σας. Όσο πιο φαρδιά είναι η θέση των χεριών σας, τόσο περισσότερους μυς ενεργοποιείτε στην πλάτη σας. Και όσο πιο στενή είναι η θέση των χεριών σας, τόσο πιο απομονωμένη είναι η προπόνησή σας. Όσο πιο στενή είναι η θέση του χεριού σας, τόσο περισσότερο ενεργοποιείτε τους τρικέφαλους.

Ανακουφίστε τους καρπούς σας:
Αν αισθάνεστε δυσφορία ή πόνο στους καρπούς σας όταν πιέζετε την παλάμη σας στο πάτωμα, μπορείτε να ανακουφίσετε την πίεση τοποθετώντας δύο ελαφρούς αλτήρες στο πάτωμα και κρατώντας τους αντί για αυτούς.

Αναπνοή:
Αναπνεύστε καθώς λυγίζετε τα χέρια σας και κινείστε προς το πάτωμα. Και εκπνεύστε καθώς τεντώνετε τα χέρια σας και σπρώχνετε τον εαυτό σας ξανά προς τα πάνω.

Μείνετε υπομονετικοί:
Μην ζητάτε από το σώμα σας να σας δώσει περισσότερα από όσα είναι έτοιμο. Οδηγεί μόνο σε προχειρότητα. Αν είστε εντελώς αρχάριος, ξεκινήστε με 3-5 επαναλήψεις. Στη συνέχεια, προσθέστε περισσότερα κάθε εβδομάδα μέχρι να μπορείτε να ολοκληρώσετε 3-5 σετ των 12-15 επαναλήψεων. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο απαιτητική παραλλαγή push up. Κάντε push ups τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα αν θέλετε πραγματικά να δείτε και να νιώσετε τα αποτελέσματα.