Πίεση τρικέφαλων (με σχοινί)

Το Pushdown των τρικέφαλων σε καλώδιο με σχοινί είναι μια καλή και εύκολη άσκηση απομόνωσης για τους τρικέφαλους και τον ανελκτήρα (ο οποίος είναι συνέχεια της μεσαίας κεφαλής των τρικέφαλων). Το πλεονέκτημα της χρήσης σχοινιού αντί για μπάρα είναι ότι μπορείτε να συνεχίσετε την κίνηση έξω από το ισχίο και τους μηρούς σας, για να επηρεάσετε πιο έντονα την πλευρική κεφαλή των τρικεφάλων.  

Αν χρησιμοποιείτε βαριά βάρη, μπορείτε να γείρετε ελαφρώς προς τα εμπρός από τη βουβωνική χώρα για να επιτύχετε μια πιο σταθερή θέση. Αυτή η άσκηση είναι απλή στην εκτέλεση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχάριους για να χτίσουν δύναμη πριν επιχειρήσουν πιο προχωρημένες ασκήσεις.

Οδηγός για το Triceps Pushdown (με σχοινί):

  1. Σταθείτε απέναντι από το μηχάνημα με τα χέρια σας στη λαβή
  2. Τραβήξτε τους αγκώνες σας προς το πλάι του σώματός σας
  3. Αναπνεύστε και τεντώστε τα χέρια σας προς τα έξω (προς τα κάτω). Κρατήστε τους αγκώνες σας προς το σώμα σας ανά πάσα στιγμή
  4. Επιβάλλετε την κίνηση δίπλα στο ισχίο και τους μηρούς σας 
  5. Αναπνεύστε κατά την εκτέλεση της άσκησης
  6. Επαναλάβετε την άσκηση π.χ. 15x3

Σημαντικό για την κάμψη τρικέφαλων (με σχοινί): Θυμηθείτε να κρατάτε τους αγκώνες σας κλειδωμένους και κοντά στο σώμα σας. Δηλαδή, οι βραχίονές σας δεν πρέπει να κινούνται.  

Αλήθειες για το Triceps Pushdown (με σχοινί): Οι τρικέφαλοι είναι ένας πολύ μεγαλύτερος μυς από τους δικέφαλους.Οι τρικέφαλοι αποτελούν το ⅔ του μυϊκού συστήματος του άνω βραχίονα. 

Καλές συμβουλές για το Triceps Pushdown (με σχοινί): Εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών λαβών (σχοινί, μπάρα, λυγισμένη μπάρα, μπάρα σε σχήμα V). Απλά για να μην εκπαιδεύετε πάντα την ίδια παραλλαγή.

Μπορείτε να κάνετε την προπόνηση των τρικεφάλων πιο εντατική κρατώντας ισομετρική τάση για ένα ή δύο δευτερόλεπτα στο τέλος της άσκησης.