Η συνταγή φτιάχνει 8 μάφινς.
Για τη βάση:
4 αυγά ή 100ml ασπράδι αυγού
75γρ. αμυγδαλάλευρο / αμύγδαλα
75 γρ. πλιγούρι βρώμης
11 χουρμάδες
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας. Βούτυρο αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας. Μέλι ή υγρό γλυκό
Επιφάνεια:
Βούτυρο αμυγδάλου
Επιφάνεια Zero - Αλατισμένη καραμέλα από την Bodylab
Γλάσο:
7 χουρμάδες
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Αλατισμένο γάλα
Διαδικασία:
1. Βάλτε όλα τα υλικά για τη βάση σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.
2. Μοιράστε τα στα φορμάκια για μάφιν και ψήστε τα στο κέντρο του φούρνου για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς (συναγωγή)
3. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και απλώστε ένα λεπτό στρώμα από βούτυρο αμυγδάλου στην κορυφή, ακολουθούμενο από μια καλή κουταλιά Zero Topping.
4. Για να φτιάξετε το γλάσο χωρίς ζάχαρη, ανακατέψτε τους χουρμάδες με το κακάο και λίγο γάλα μέχρι την επιθυμητή υφή και απλώστε το πάνω από την επικάλυψη στα κέικ.
5. Φυλάξτε τα κέικ στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.