Πτώση Crunches

Με αυτή την άσκηση γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας μυς καθώς και τους καμπτήρες των ισχίων σας. Αυτή η άσκηση μπορεί επίσης να εκτελεστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και γι' αυτό είναι επίσης μια πολύ γνωστή άσκηση που πολλοί άνθρωποι εκτελούν στο γυμναστήριο.

Οδηγός για να κάνεις πτωτικές κάμψεις:

  1. Καθήστε σε έναν κεκλιμένο πάγκο και τοποθετήστε τα πόδια σας κάτω από τα μαξιλάρια
  2. Προσθέστε τα χέρια σας τεντωμένα σε όλη την έκταση;
  3. Αναπνεύστε και ρίξτε το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα πίσω.
  4. Φέρτε το πάνω μέρος του σώματός σας πίσω στο σημείο εκκίνησης και πάλι με κύλιση/κάμψη της σπονδυλικής σας στήλης για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας μύες. 
  5. Αναπνεύστε κατά την εκτέλεση της άσκησης

Σημαντικό για τους κάμψεις σε πτώση:Εάν εκτελείτε αυτή την άσκηση ή με εναλλασσόμενη στροφή στο πάνω μέρος του σώματος, θα πρέπει να συγκεντρωθείτε στην άσκηση και να νιώσετε τη σύσπαση στους μύες.

Αλήθειες σχετικά με τους κάμψεις σε κλίση: Δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα στο να γείρετε τον πάγκο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Καλές συμβουλές για τις κάμψεις σε κλίση: Μπορείτε να δοκιμάσετε να περιστρέψετε το πάνω μέρος του σώματός σας. Συνδυασμός των Crunches σε κλίση και του Russian Twist - με αυτόν τον τρόπο γυμνάζετε και τους πλάγιους κοιλιακούς

Μπορείτε να εκτελέσετε αυτή την άσκηση με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα, κρατώντας τα χέρια σας πάνω από το στήθος σας, τα χέρια πάνω από τα αυτιά σας ή, όπως στο βίντεο, με τα χέρια τεντωμένα προς τα εμπρός.

Αν δεν βρίσκετε αυτή την άσκηση αξιοσημείωτη, προσθέστε μια πλάκα βάρους ή ένα kettlebell.