Σανίδες

Η σανίδα είναι μια ισομετρική άσκηση δύναμης του κορμού, η οποία περιλαμβάνει τη διατήρηση μιας θέσης παρόμοιας με τα Push-Ups για το μέγιστο χρόνο. Αυτή η άσκηση γυμνάζει κυρίως τους κοιλιακούς μύες, ενώ δευτερευόντως τους ώμους, τον αυχένα, τους γλουτούς και τους 4 μεγάλους μύες στο μπροστινό μέρος του μηρού (τετρακέφαλοι).

Οδηγός στη σανίδα: 

  1.  Ξαπλώστε μπρούμυτα στο έδαφος
  2.  Ξαπλώστε στους πήχεις σας - με το βάρος του σώματός σας να πέφτει στους πήχεις, τους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών σας.
  3. Διατήρηση της θέσης για το μέγιστο χρονικό διάστημα 

Αλήθειες για τη σανίδα: Η σανίδα εφαρμόζεται συνήθως στο πιλάτες και τη γιόγκα, καθώς και από τους προπονητές πυγμαχίας και άλλων αθλημάτων.

Καλές συμβουλές για τη σανίδα: Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της άσκησης, όπως η πλάγια σανίδα και η ανάποδη σανίδα. Η πιο συνηθισμένη σανίδα είναι η σανίδα των αντιβραχιόνων, που κρατιέται σε θέση που μοιάζει με push-up, με το βάρος του σώματος να πέφτει στους αντιβραχίονες, τους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών. 

Η "εκτεταμένη σανίδα" προσθέτει σημαντικές δυσκολίες στην τυπική άσκηση σανίδας. Για να εκτελέσετε την εκτεταμένη σανίδα, πρέπει να βρίσκεστε σε θέση push-up και να έχετε τα χέρια όσο το δυνατόν πιο μπροστά.

Αυτή η άσκηση είναι μια άσκηση για το στομάχι, τους ώμους, το λαιμό, τα πόδια και τους γλουτούς.