Υγεία: 7 πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματήσετε να τρώτε κρέας!

Γίνε ρεαλιστής με τον εαυτό σου και άρχισε να τρως λιγότερο κρέας. Ένας στόχος θα μπορούσε να είναι να τρώτε κρέας μόνο τα Σαββατοκύριακα. Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε την υγεία μας και το περιβάλλον. Το κρέας είναι μια σημαντική πηγή ρύπανσης στη Γη.

Οι άνθρωποι είναι χορτοφάγοι για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, απώλεια βάρους - δημιουργία περισσότερης ενέργειας για τις καθημερινές - μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων - μείωση του αριθμού των χαπιών που παίρνουν... Ναι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τρώτε λιγότερο κρέας. Για περισσότερη έμπνευση, διαβάστε αυτό το άρθρο και δείτε μερικά από τα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν τρώτε λιγότερο κρέας ή όταν σταματάτε να τρώτε κρέας εντελώς.

1. Θα μειώσετε τη φλεγμονή στο σώμα.

Όταν τρώτε κρέας, τυρί και άλλα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, το σώμα μπαίνει σε ένα είδος ήπιας φλεγμονώδους κατάστασης. Δεν είναι απαραίτητα μια άμεσα επιβλαβής κατάσταση, αλλά το σώμα ξοδεύει πολλή περιττή ενέργεια για την αποκατάσταση της φυσικής του κατάστασης. Με τον ίδιο τρόπο που γνωρίζουμε φλεγμονώδεις καταστάσεις από τραυματισμούς, ο οργανισμός μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει μικρές και βραχυπρόθεσμες φλεγμονές. Το σώμα είναι φτιαγμένο για να το απωθεί και το σώμα δεν βλάπτεται από τις μικρές φλεγμονές. Εάν όμως το σώμα εκτίθεται σε φλεγμονή μεγαλύτερης διάρκειας, η κατάσταση είναι διαφορετική. Είναι πολύ υγιεινό για το σώμα να "καθαρίζεται από τη σάρκα" για περιόδους. Αυτό θα μπορούσε να είναι οι καθημερινές, για παράδειγμα. Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός θα φτάσει σε ένα φυσικό και υγιές επίπεδο.

Η χρόνια φλεγμονή του οργανισμού λόγω του κρέατος παρατηρείται, για παράδειγμα, στην αθηροσκλήρωση, την καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο, τον διαβήτη, την υψηλή χοληστερόλη και τα αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα αυτά και πολλά άλλα.

Αντίθετα, μια πιο χορτοφαγική διατροφή θα δημιουργήσει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μια φυσική αντιφλεγμονώδη ισορροπία στον οργανισμό. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά (υγιεινές ουσίες από φυτά) της πράσινης διατροφής. Εκτός από τη δημιουργία μιας φυσικής ισορροπίας στο σώμα, θα βιώσετε επίσης, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ένα διαφορετικό είδος κορεσμού. Το σώμα δεν είναι φτιαγμένο για να τρώει κρέας και θα βιώσετε μια εντελώς διαφορετική ενέργεια όταν το σώμα λειτουργεί με τη φυτική διατροφή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε μια φυτική διατροφή παρουσιάζουν δραματική μείωση των επιπέδων της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), ενός δείκτη φλεγμονής (φλεγμονής) στον οργανισμό.

2. Η χοληστερόλη στο αίμα σας θα πέσει κατακόρυφα.

Η υψηλή χοληστερόλη στο αίμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια - δύο από τους μεγαλύτερους "δολοφόνους" παγκοσμίως - Η υψηλή χοληστερόλη έρχεται με τη μορφή κορεσμένου λίπους, το οποίο βρίσκεται κυρίως στο κρέας, τα πουλερικά, το τυρί και άλλα ζωικά προϊόντα. Η χοληστερόλη στα τρόφιμά μας παίζει σημαντικό ρόλο.

Μελέτες δείχνουν σταθερά ότι όταν οι άνθρωποι μεταπηδούν σε μια πιο φυτική διατροφή, τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους θα μειωθούν έως και 35%, ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι άνθρωποι που χρειάζονται φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης μπορούν να μειώσουν περαιτέρω τα χάπια τους και ακόμη και να αποφύγουν εντελώς την ανάγκη για χάπια, αν στραφούν σε μια διατροφή που βασίζεται περισσότερο σε φυτά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναλύετε τα επίπεδα χοληστερόλης σε συνεργασία με το γιατρό σας και να έχετε πάντα το γιατρό σας στην τελική αξιολόγηση.

Η φυτική διατροφή μειώνει τη χοληστερόλη επειδή τα λαχανικά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και δεν περιέχουν χοληστερόλη. Επιπλέον, τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες επίσης συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σόγια έχει επίσης μεγάλη επίδραση στη μείωση της χοληστερόλης. 

3. Θέλετε να δώσετε στο μικροβίωμά σας μια ανανέωση.

Τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών που ζουν στο σώμα μας ονομάζονται μικροβίωμα ή μικροβιόκοσμος. Όλοι αυτοί οι μικροσκοπικοί μικροοργανισμοί είναι πολύ σημαντικοί για τη συνολική μας υγεία. Μας βοηθούν στην πέψη της τροφής μας, αλλά έχουν επίσης πολλές άλλες λειτουργίες για την υγεία μας: Παράγουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά - βοηθούν στη διατήρηση ενός καλά λειτουργικού ανοσοποιητικού συστήματος - μας βοηθούν με τις λειτουργίες των γονιδίων του σώματος - διατηρούν το έντερο υγιές - και μας προστατεύουν από τον καρκίνο.  

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι παίζουν ρόλο κατά της παχυσαρκίας, του διαβήτη, της αθηροσκλήρωσης, των αυτοάνοσων νοσημάτων, των φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου και των ηπατικών νοσημάτων.

Η χορτοφαγική διατροφή, συμβάλλει στη διατήρηση μιας υγιούς εντερικής χλωρίδας (μικροβιόγραμμα στο έντερο). Οι φυτικές ίνες των φυτικών τροφών προάγουν την ανάπτυξη των σημαντικών βακτηρίων στο έντερό μας. Ομοίως, η διατροφή που είναι φτωχή σε φυτικές ίνες (όπως τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και το κρέας) θα προωθήσει την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες - τα οφέλη μιας φυτικής διατροφής ξεκινούν γρήγορα!

4. Θα αλλάξετε θετικά τη λειτουργία των γονιδίων σας.

Η έρευνα έχει δείξει ότι το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής μας μπορούν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τα γονίδια. Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι αν η διατροφή μας αποτελείται κυρίως από φυτικές τροφές, η διατροφή και τα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που τη συνοδεύουν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητά μας να θεραπεύουμε το κατεστραμμένο DNA.  

Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η φυτική διατροφή, μπορούν να μειώσουν την εξάπλωση των καρκινικών γονιδίων σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη. Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις ότι μια φυτική διατροφή, μαζί με άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορεί να επιμηκύνει τα τελομερή μας - τα καλύμματα στο τέλος των χρωμοσωμάτων μας που βοηθούν να διατηρηθεί σταθερό το DNA μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα κύτταρα και οι ιστοί μας γερνούν πιο αργά. Αυτό είναι καλό για ολόκληρο το σώμα σας και την εμφάνισή σας. Για παράδειγμα, θα διαπιστώσετε ότι η γυναίκα σας θα δείχνει νεότερη και καλύτερη.

5. Θα μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Εκτιμάται ότι 38 του πληθυσμού έχουν προδιαβήτη (πρόδρομος του διαβήτη τύπου 2, όπου δεν είναι ενεργά όλα τα συμπτώματα). Είναι δυνατόν να διατηρηθεί ο οργανισμός απαλλαγμένος από τον διαβήτη τύπου 2, εάν ο οργανισμός διατηρείται υγιής. Οι ουσίες που λαμβάνουμε από το κρέας έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Γιατί το κρέας προκαλεί διαβήτη τύπου 2; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι: ζωικό λίπος - σίδηρος ζωικής προέλευσης - τα νιτρικά συντηρητικά στο κρέας έχει αποδειχθεί ότι βλάπτουν τα κύτταρα του παγκρέατος - το κρέας επηρεάζει τις φυσικές λειτουργίες της ινσουλίνης.

Αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά ποια ζωικά προϊόντα παίρνετε στο πιάτο σας και να βασίσετε τη διατροφή σας σε φυτικές τροφές. 

Επιπλέον, θα πρέπει να τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως: Τα δημητριακά ολικής αλέσεως προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό από τον διαβήτη τύπου 2 - Ναι, καλά διαβάσατε: οι υδατάνθρακες σας προστατεύουν από τον διαβήτη! Επιπλέον, μια φυτική διατροφή μπορεί να βελτιώσει ή ακόμα και να αντιστρέψει τον διαβήτη σας, αν έχετε ήδη διαγνωστεί.

6. Θα πάρετε τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης και το σωστό είδος πρωτεΐνης.

Ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει πάνω από 1,5 φορά τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρωτεϊνών. Η κύρια πηγή: ζωικές πηγές, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η περίσσεια πρωτεΐνης είναι καλή για τους μυς και ότι μας κάνει πιο δυνατούς. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Η πλεονάζουσα πρωτεΐνη μετατρέπεται σε λίπος ή σε προϊόντα αποβλήτων - έτσι η ζωική πρωτεΐνη είναι μια σημαντική αιτία αύξησης του σωματικού βάρους, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, φλεγμονών και καρκίνου.

Σε αντίθεση με την πρωτεΐνη που λαμβάνουμε από τα ζωικά τρόφιμα, η πρωτεΐνη που λαμβάνουμε από τα φυτικά τρόφιμα έχει προστατευτική επίδραση στον οργανισμό. Δεν χρειάζεται να τρώτε ειδικά για να λαμβάνετε πρωτεΐνες για τον οργανισμό. Αν ακολουθήσετε τη συνιστώμενη διατροφή, θα βρείτε αυτόματα μια φυσική ισορροπία πρωτεϊνών.

Οι μακροβιότεροι άνθρωποι στη Γη, αυτοί που ζουν στις "μπλε ζώνες", παίρνουν περίπου 10 των θερμίδων τους από πρωτεΐνες, σε σύγκριση με τον αμερικανικό μέσο όρο του 15-20%.

7. Θα έχετε τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία του πλανήτη μας και των κατοίκων του.

Η κτηνοτροφία είναι εξαιρετικά καταστροφική για τον πλανήτη. Είναι ο μεγαλύτερος συντελεστής των αερίων του θερμοκηπίου και η κύρια αιτία υποβάθμισης της γης και των υδάτων, αποψίλωσης των δασών, καταστροφής της άγριας ζωής και εξαφάνισης των ειδών.

Υπολογίζεται ότι χρειάζονται περίπου 15.000 λίτρα νερού για την παραγωγή μόλις 1 κιλού κρέατος.

Οι παγκόσμιοι ωκεανοί γίνονται όλο και περισσότερο θηρευόμενοι και αν η θήρευση συνεχιστεί στο σημερινό επίπεδο (2016), εκτιμάται ότι οι παγκόσμιοι ωκεανοί θα εξαντληθούν από ψάρια ήδη από το 2048.

Το σημερινό διατροφικό σύστημα, που βασίζεται στην παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, συμβάλλει επίσης σημαντικά στην παγκόσμια πείνα. Σήμερα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως περισσότερες καλλιέργειες για τη διατροφή των αγροτικών ζώων και των κτηνοτρόφων παρά για τη διατροφή των ανθρώπων.

Τρώτε λοιπόν μια πιο φυτική διατροφή και βοηθήστε τον εαυτό σας και τους συνανθρώπους σας σε μια καλύτερη ζωή. Δεν είναι μόνο το σώμα σας που χρειάζεται υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά και οι απόγονοί σας. Οι επιλογές μας επηρεάζουν τον πλανήτη και όλους όσους τον μοιραζόμαστε μαζί του.

Όλα τα μηχανήματα προπόνησης και τα μηχανήματα προπόνησης στο apuls

Στην Apuls, ειδικευόμαστε σε όλα τα πράγματα εξοπλισμός άσκησης και μηχανήματα άσκησης, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες λύσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Εξερευνήστε τη συναρπαστική γκάμα μας σε αυτό το site σήμερα!