7 συμβουλές για να κάνετε την προπόνησή σας πιο διασκεδαστική

Ακόμη κι αν σας αρέσει να ασκείστε, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το κίνητρο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κινητοποιήσετε τον εαυτό σας, αλλά μόνο εσείς ξέρετε ποιες μέθοδοι λειτουργούν καλύτερα για εσάς. 

Με τις σωστές μεθόδους, μπορείτε πραγματικά να κάνετε την άσκηση ένα φυσικό μέρος της καθημερινότητάς σας και δεν θα μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτήν. Αλλά πρέπει να θέλετε να ασκείστε και να θέτετε προτεραιότητες στην άσκησή σας. Αν προπονείστε με μισή καρδιά, είστε σχεδόν καταδικασμένοι να αποτύχετε. Βρείτε λοιπόν γιατί θέλετε να ασκείστε, επιμείνετε σε αυτό και χρησιμοποιήστε το για να παραμείνετε παρακινημένοι. Το ισχυρότερο πράγμα που έχουμε είναι η νοοτροπία και η θέλησή μας. 

Οι 7 συμβουλές μας για μια πιο ευχάριστη προπόνηση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε τα κίνητρα σας, και εδώ είναι 7 συμβουλές για να κάνετε τις προπονήσεις σας πιο διασκεδαστικές και να σας κρατήσουν τα κίνητρα. 

#1 Σχεδιάστε την προπόνησή σας 

Ορίστε σταθερές ώρες κάθε εβδομάδα για άσκηση, ανεξάρτητα από το είδος της άσκησης. Σημειώστε το στο ημερολόγιό σας, ώστε να κάνετε μια "γραπτή συμφωνία" με τον εαυτό σας. Αν δεν το κάνετε αυτό, είναι απίθανο να δώσετε προτεραιότητα στην εκπαίδευσή σας, να την ξεχάσετε ή να κλείσετε άλλα ραντεβού.

#2 Προχωρήστε

Το ιδανικό θα ήταν να πηγαίνετε κατευθείαν από τη δουλειά στην προπόνηση και να ετοιμάζετε την τσάντα προπόνησης από το πρωί, ώστε να είναι έτοιμη για αναχώρηση. Μόλις φτάσετε στο σπίτι και πρέπει να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας, είναι πολύ εύκολο να σας αποσπάσουν την προσοχή άλλα πράγματα ή να σας καταπιεί ο καναπές. Ξεκινήστε αμέσως!

#3 Στόχος

Είναι πάντα εξαιρετικά σημαντικό να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους, ανεξάρτητα από τη μορφή της άσκησης. Παίρνοντας ως παράδειγμα το τρέξιμο, αν δυσκολεύεστε να τρέξετε τρία μίλια, θέστε αυτόν τον στόχο, αλλά θέστε επιμέρους στόχους για τους επόμενους μήνες μέχρι να μπορέσετε να φτάσετε τον στόχο σας. Μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας και μην τον πιέζετε πολύ, γιατί αυτό μπορεί επίσης να σας κάνει να χάσετε το κίνητρο και να αποτύχετε να πετύχετε το στόχο σας. 

#4 Καλός εξοπλισμός

Ο νέος ή ικανοποιητικός εξοπλισμός προπόνησης για την προπόνησή σας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα κίνητρά σας. Μια νέα ρακέτα τένις, ένα όργανο μέτρησης καρδιακών παλμών, ένα νέο ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο, ένα νέο music player ή έναν υπολογιστή ποδηλασίας. Ο σωστός εξοπλισμός άσκησης κάνει επίσης την προπόνησή σας πιο εύκολη και πιο βολική, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθείτε στην προπόνησή σας. 

#5 Φίλος προπόνησης

Αν έχετε έναν φίλο για προπόνηση, είναι επίσης πιο εύκολο να βγείτε από την πόρτα. Οι άνθρωποι που γυμνάζονται μαζί είναι πιο εύκολο να διατηρήσουν την προπόνησή τους. Αν γυμνάζεστε μόνοι σας, κάποιες μέρες μπορεί να είναι δύσκολο να βγείτε από την πόρτα. Με έναν φίλο προπόνησης έχετε μια δέσμευση, και ένας φίλος προπόνησης μπορεί επίσης να σας κάνει να πιέσετε τον εαυτό σας περισσότερο, επειδή μπορείτε να έχετε μικρούς εσωτερικούς διαγωνισμούς. 

#6 Επιβράβευση και περιποίηση

Αν έχετε κάνει πολύ καλή προπόνηση, έχετε επίσης την τάση να θέλετε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας μετά. Αυτό είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα, ωστόσο η ανταμοιβή αυτή δεν θα πρέπει να αφορά ανθυγιεινά τρόφιμα όπως γλυκά, πίτσα ή παρόμοια. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα ζευγάρι παπούτσια, συσκευές γυμναστικής ή ένα νόστιμο υγιεινό γεύμα! Ωστόσο, προσέξτε να μην αγοράζετε νέο εξοπλισμό μετά από κάθε επιτυχημένη προπόνηση - το πορτοφόλι σας δεν θα χαρεί με αυτό.

#7 Entertainment

Κατεβάστε και γεμίστε το music player σας με όλα τα αγαπημένα σας τραγούδια ή ακούστε το αγαπημένο σας audiobook. Μπορείτε να κάνετε streaming εκπομπών ή να προγραμματίσετε την προπόνησή σας με την προβολή μιας καλής ταινίας στην τηλεόραση. Το θέμα είναι να το κάνεις διασκεδαστικό για τον εαυτό σου, ώστε να διατηρείς τα κίνητρα σε υψηλά επίπεδα.

8 διασκεδαστικοί τρόποι άσκησης

Αν δεν είστε μεγάλος οπαδός της γυμναστικής στο γυμναστήριο, αλλά θέλετε να είστε υγιείς και να ασκείστε, μην αφήνετε αυτό να σας σταματήσει. Στην πραγματικότητα, μπορείτε εύκολα να γυμναστείτε με εναλλακτικούς και διασκεδαστικούς τρόπους.

#1 Πηγαίνετε μια βόλτα στο πάρκο με έναν φίλο ή το σκύλο σας. Φροντίστε όμως να περπατάτε με γρήγορο ρυθμό. 

#2 Πάρτε τους φίλους σας στο πάρκο για να παίξετε ποδόσφαιρο ή να πετάξετε ένα φρίσμπι. Στην πραγματικότητα είναι πιο διασκεδαστικό απ' ό,τι ακούγεται.

#3 Αφού φάτε το βράδυ, πηγαίνετε μια βόλτα αντί να πέσετε μπροστά στην τηλεόραση ή στον καναπέ με τον υπολογιστή στα γόνατά σας. 

#4 Διαλέξτε μια περιοχή ή μια διαδρομή που πάντα θέλατε να εξερευνήσετε και, στη συνέχεια, περπατήστε τη διαδρομή. Η ίδια διαδρομή μπορεί να γίνει βαρετή με την πάροδο του χρόνου, και ο σχεδιασμός νέων διαδρομών και η εξερεύνηση περιοχών που δεν γνωρίζετε θα την κάνουν πιο συναρπαστική.

#5 Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και χορέψτε στο σαλόνι σας για 15 λεπτά. Είναι αποτελεσματικό και πολύ διασκεδαστικό. Πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν λίγο οριακό, αλλά μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας, μπορείτε να τα δώσετε όλα και κανείς δεν θα σας δει ούτως ή άλλως. Κάντε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό. Δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερό ή όμορφο. 

#6  Αντί να πηγαίνετε με το αυτοκίνητο στη δουλειά ή στη μελέτη, ανεβείτε στο ποδήλατο. Και αν πρέπει να ψωνίσετε αργότερα μέσα στην ημέρα, περπατήστε και κουβαλήστε τα ψώνια σας στο σπίτι για να δυναμώσετε τους μυς των χεριών σας.

#7 Χρησιμοποιήστε τα διαφημιστικά διαλείμματα στην τηλεόραση για να κάνετε πράγματα όπως σανίδες, καθίσματα κ.λπ. Είναι ένα εξαιρετικά έξυπνο μέρος της ημέρας σας για να γυμναστείτε, επειδή έτσι κι αλλιώς σας ενοχλούν όλα τα διαφημιστικά διαλείμματα.

#8  Αγοράστε ένα κύπελλο χούλα και δείτε πόσα μπορείτε να φτιάξετε. Συνεχίστε και καταρρίψτε το δικό σας ρεκόρ. 

Δοκιμάστε το και ανακαλύψτε τι λειτουργεί για εσάς. Σε γενικές γραμμές, η ποικιλία μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κίνητρο, καθώς βαριόμαστε να κάνουμε συνέχεια το ίδιο πράγμα. Αλλά να θυμάστε ότι μεγάλο μέρος του κινήτρου προέρχεται επίσης από τη νοοτροπία και τη δύναμη της θέλησής σας. Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να γυμναστείτε, θα τα καταφέρετε.