Αίσθημα κούρασης

Παίρνετε τις 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, αλλά εξακολουθείτε να βρίσκεστε σε κατάσταση συνεχούς κόπωσης;

Μπορείτε εύκολα να είστε σούπερ κουρασμένοι και εντελώς εξαντλημένοι ακόμα και αν κοιμάστε αρκετά, εδώ είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες της κόπωσης.

Αφυδατωμένος;

Αν και μπορεί να μην αισθάνεστε δίψα ή αδιαθεσία, μπορεί να είστε αφυδατωμένοι. Η αρτηριακή σας πίεση πέφτει όταν δεν είστε ενυδατωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παίρνετε αρκετό οξυγόνο στον εγκέφαλό σας και η κόπωση σας χτυπάει σαν να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο.

Πιείτε αρκετά, κατά προτίμηση 5-7 μεγάλα ποτήρια νερό την ημέρα και κατά προτίμηση περισσότερα!

Ελλειψη βιταμινών

Πήρατε αρκετές βιταμίνες και μέταλλα μέσω της διατροφής σας; Ειδικότερα, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και η βιταμίνη D παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα για την αντιμετώπιση της κόπωσης. Μπορείτε να πάρετε μαγνήσιο και σίδηρο από ξηρούς καρπούς, σπόρους, κρέας και λαχανικά. Μπορείτε να πάρετε βιταμίνη D από ένα σύντομο διάλειμμα στον ήλιο, το οποίο είναι αρκετά δωρεάν!

Αλκοόλ;

Το αλκοόλ είναι ιδανικό για χαλάρωση, ειδικά μετά από μια ταραχώδη μέρα στη δουλειά. Όμως το αλκοόλ διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου σας και σας εμποδίζει να πέσετε στο βαθύ μέρος του κύκλου του ύπνου σας, αφήνοντάς σας ανήσυχους. Έτσι, ακόμα κι αν κοιμάστε, δεν κοιμάστε αρκετά ούτως ή άλλως.

Ενεργειακές ανάγκες

Τρώτε αρκετά και σωστά; Με τον όρο "σωστά" εννοείτε αν δίνετε στο σώμα σας τη βέλτιστη δυνατή τροφή: λαχανικά, κρέας, ψάρι, χοντρό ψωμί κ.λπ. Οι κακές δίαιτες με ανθυγιεινά τρόφιμα με πολλή ζάχαρη, λιπαρά τρόφιμα κ.λπ. προκαλούν στο σώμα σας να μην αποδίδει βέλτιστα και αυτό σας κάνει κουρασμένους, πολύ κουρασμένους.

Μεγάλοι υπνάκοι;

Είναι αποδεδειγμένο ότι ένας υπνάκος ισχύος έως και 30 λεπτών μπορεί πραγματικά να σας ανανεώσει. Αλλά αν κοιμηθείτε περισσότερο από 30 λεπτά, είναι πιθανό να ξυπνήσετε πιο κουρασμένοι από ό,τι όταν κοιμηθήκατε.