Αντίστροφη ώθηση

Το Reverse Pushdown είναι μια καλή και εύκολη άσκηση απομόνωσης για τους τρικέφαλους, τον ανκόνιο (που είναι συνέχεια της έσω κεφαλής του τρικέφαλου) και τους εκτείνοντες του καρπού.

Η λαβή κάτω από το χέρι δεν σας επιτρέπει να προπονηθείτε με μεγάλο βάρος. Αντ' αυτού, εκτελέστε την άσκηση με ελαφρύ βάρος για να γυμνάσετε τους τρικέφαλους, τους ανελκτήρες και τους εκτείνοντες του καρπού. Οι εκτείνοντες του καρπού και τα δάχτυλα σταθεροποιούν τον καρπό κατά τη διάρκεια της άσκησης κάνοντας ισομετρική σύσπαση.

Οδηγός για το Reverse Pushdown:

  1. Σταθείτε απέναντι από το μηχάνημα με τα χέρια σας στη λαβή
  2. Λυγίστε τους αγκώνες σας και κρατήστε τους στο πλάι του σώματός σας
  3. Αναπνεύστε και τεντώστε τα χέρια σας προς τα έξω (προς τα κάτω). Κρατήστε τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα σας καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης
  4. Αναπνεύστε και ολοκληρώστε την άσκηση.
  5. Επαναλάβετε την άσκηση π.χ. 15x3

Σημαντικό για τις αντίστροφες πιέσεις: Θυμηθείτε να κρατάτε τους αγκώνες σας κλειδωμένους και κοντά στο σώμα σας. Δηλαδή, οι βραχίονές σας δεν πρέπει να κινούνται.   

Αλήθειες για το Reverse Pushdown: Οι τρικέφαλοι είναι ένας πολύ μεγαλύτερος μυς από τους δικέφαλους.Οι τρικέφαλοι αποτελούν το ⅔ του μυϊκού συστήματος του άνω βραχίονα. 

Καλές συμβουλές για το Reverse Pushdown: Μπορείτε να κάνετε την προπόνηση των τρικεφάλων πιο εντατική κρατώντας ισομετρική τάση για ένα ή δύο δευτερόλεπτα στο τέλος της άσκησης.