Αντίστροφες διασταυρώσεις καλωδίων

Αυτή η άσκηση είναι απαραίτητη, γιατί πολύς κόσμος ξεχνάει να γυμνάζει το πίσω μέρος των ώμων και επικεντρώνεται πολύ στο πλάι και μπροστά. Αυτή η άσκηση είναι φοβερή και θα σας κάψει, αλλά μην ξεχνάτε ότι η άσκηση εδώ βοηθάει να κρατήσετε τους ώμους σας ισορροπημένους. Επιπλέον, η άσκηση θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη τραυματισμών στους ώμους.

Οδηγός για αντίστροφες διασταυρώσεις καλωδίων:

  1. Βάλτε το βάρος με το οποίο θέλετε να προπονηθείτε (οι τροχαλίες πρέπει να είναι πάνω από το κεφάλι σας)
  2. Τοποθετήστε τις λαβές στα υψηλότερα σημεία του πύργου καλωδίων 
  3. Σταθείτε στη μέση του καλωδιακού πύργου με τα χέρια σας τεντωμένα
  4. Στρίψτε τα χέρια σας μπροστά σας στο ύψος των ώμων (ή λίγο πιο πάνω)
  5. Πιάστε την πρώτη λαβή του αριστερού καλωδίου με το δεξί σας χέρι και τη δεύτερη λαβή του δεξιού καλωδίου με το αριστερό σας χέρι.
  6. Χρησιμοποιήστε τους πίσω ώμους σας για να τραβήξετε τους αγκώνες σας στο πλάι και πίσω όσο πιο αργά γίνεται (μέχρι τα χέρια σας να είναι σε ευθεία γραμμή με την πλάτη σας).
  7. Επιστρέψτε στο σημείο εκκίνησης με ελεγχόμενη κίνηση και επαναλάβετε

Σημαντικό για το Reverse Cable Crossovers: Καθώς πρόκειται για μια μικρή μυϊκή ομάδα, προπονηθείτε με σχετικά ελαφριά βάρη και εκτελέστε αρκετές επαναλήψεις. 

Καλές συμβουλές για το Reverse Cable Crossovers: Δοκιμάστε αυτή την άσκηση με ένα χέρι κάθε φορά, στέκεστε πιο κοντά στη μία πλευρά και κρατάτε τον πύργο καλωδίων με το άλλο χέρι. Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτή την άσκηση τόσο όρθιοι όπως στο βίντεο όσο και καθιστοί.