Βελτιστοποιήστε την υγεία σας με το γέλιο

Από τον blogger: Henriette Laugesen

Το χιούμορ αποδεικνύει τόσο την υπερβολή όσο και τη σοβαρότητα. Επιπλέον, το γέλιο διασφαλίζει την υγεία σας, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική και κοινωνική. Έτσι, ακόμη και σε περιόδους κρίσης, υπάρχουν μόνο καλοί λόγοι για να βρείτε ένα χαμόγελο. Οι ανησυχίες, σε αντίθεση με το γέλιο, δεν σας κάνουν καλό.

Το φως απομακρύνει τις ανησυχίες
Όταν εμείς οι άνθρωποι τραβάμε τα χαμογελαστά τόξα και βγάζουμε γουργουρητούς ήχους, ασχολούμαστε με τη ζωή και την ελικοειδή πορεία των εμποδίων της. Το χιούμορ παρέχει στην πραγματικότητα διέξοδο για τις ανησυχίες. Αυτό έχουν διαπιστώσει οι μελέτες ενός ερευνητή χιούμορ. Χρησιμοποιούμε το χιούμορ για να απαλλαγούμε τόσο από τις αρνητικές όσο και από τις θετικές ενέργειες που συσσωρεύονται στο σώμα. Μέσω του γέλιου ανακουφιζόμαστε και απελευθερωνόμαστε από αυτό.

Τι συμβαίνει όταν γελάμε
Το χιούμορ και το γέλιο έχουν θετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα όσο και στον εγκέφαλο. Και υπάρχουν συγκεκριμένα τρία πράγματα που ξεχωρίζουν στην έρευνα για το χιούμορ και το γέλιο. Όταν γελάμε, απελευθερώνονται μεγάλες ποσότητες μιας ουσίας που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και δρα ως αντίσωμα κατά των λοιμώξεων στο σώμα. Το γέλιο προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών στο σώμα. Αυτά έχουν ανακουφιστική επίδραση στον οργανισμό σας. Επιπλέον, σας δίνουν ενέργεια και σας αφήνουν ένα αίσθημα επιθυμίας και επιτυχίας. Η τελευταία ουσία που απελευθερώνει το σώμα είναι η σεροτονίνη. Αυτή είναι η ουσία που περιέχεται στα χαρούμενα χάπια. Έτσι, σας κάνει φυσικά χαρούμενους για τη ζωή.

Το χιούμορ απομακρύνει τη μοναξιά
Η μοναξιά, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η έλλειψη χιούμορ είναι αλληλένδετοι παράγοντες. Η έρευνα δείχνει. Το χιούμορ σηματοδοτεί ότι θέλετε να είστε με άλλους. Αυτό σηματοδοτεί στους άλλους ότι είστε ανοιχτοί στην προσέγγιση και τη σχέση και ότι θέλετε να μοιραστείτε τη χαρά της ζωής σας με τους άλλους. Όταν γελάτε με τους άλλους, οι κοινωνικές σας σχέσεις βελτιώνονται, ενώ γίνεστε πιο υγιείς. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να μην απελευθερώσετε την καλή διάθεση και το γέλιο που σας συνοδεύει.