Χριστουγεννιάτικη συνταγή: μπισκότα τζίντζερ

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και είναι σχεδόν καιρός να ψήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα - και φυσικά εστιάζουμε σε υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές.

Αυτά είναι τα κριτήρια για να φτιάξετε υγιεινά χριστουγεννιάτικα μπισκότα:

  • Χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για λευκό, επεξεργασμένο αλεύρι
  • Μην χρησιμοποιείτε ραφιναρισμένη ζάχαρη
  • Αφήστε μια επιλογή μπισκότων για διαφορετικούς διατροφικούς περιορισμούς (vegan, χωρίς γλουτένη, χωρίς σιτηρά κ.λπ.)
  • Πρέπει να έχουν φανταστική γεύση!

Το αλεύρι σιταριού έχει αντικατασταθεί από αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο λειτουργεί πολύ καλά στα αρτοσκευάσματα. Αντί για ραφιναρισμένη ζάχαρη, έχει χρησιμοποιηθεί ζάχαρη καρύδας, η οποία έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από την κανονική λευκή ζάχαρη.

Το λίπος δεν κόβεται σε αυτά τα μπισκότα γιατί χρειάζονται λίπος για να αποκτήσουν τη σωστή δομή.

Με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ραφιναρισμένη ζάχαρη, αυτά τα μπισκότα τζίντζερ αποτελούν μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση αυτά τα Χριστούγεννα.

Προετοιμασία: 30 λεπτά | Μαγείρεμα: 8 λεπτά

Η συνταγή κάνει 36 μπισκότα.

Συστατικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 170 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 αυγό
  • 85 g μελάσα
  • 50 g ζάχαρη (για να κυλήσει η ζύμη)

Διαδικασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα πρώτα έξι συστατικά (αλεύρι, τζίντζερ, μπέικιν πάουντερ, κανέλα, γαρύφαλλο και αλάτι).
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χτυπήστε τα αυγά και τη μελάσα. Τέλος, προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε το με σύρμα για να ενωθούν.
  4. Διαμορφώστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και κυλήστε τις σε λίγη ζάχαρη. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Δώστε τους λίγη πίεση ώστε να πλατύνουν λίγο.
  5. Ψήστε για 8-9 λεπτά ή μέχρι ο πάτος να ροδίσει ελαφρά. Αφήστε τα να κρυώσουν από το ταψί.

Ευχαριστώ!

Διατροφικό περιεχόμενο

Διάσταση: 1 μπισκότο

Θερμίδες 91 kcal Ζάχαρη 7.1 g Λίπος 4.4 g Υδατάνθρακες 12.5 g Πρωτεΐνη 1.1 g