Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη είναι μαλακά σαν βούτυρο, αμαρτωλά και πολύ απλά στην παρασκευή τους - το τέλειο σοκολατένιο επιδόρπιο ή σνακ για τα ζεστά χριστουγεννιάτικα βράδια.
Οι τρούφες σοκολάτας είναι μια φανταστική απόλαυση. Μια μπουκιά από αυτές τις μαλακές, κρεμώδεις σοκολάτες μπορεί να στείλει οποιονδήποτε στον παράδεισο της σοκολάτας.
Πολλές από τις δημοφιλείς τρούφες που μπορείτε να αγοράσετε δεν είναι ακριβώς κατάλληλες για έναν τρόπο ζωής με χαμηλούς υδατάνθρακες και χωρίς ζάχαρη - αλλά ευτυχώς αυτές είναι!
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Χρειάζονται μόνο δύο υλικά: σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (ή 86% μαύρη σοκολάτα) και κρέμα γάλακτος. Η βανίλια προστίθεται για να αμβλύνει τη γεύση της σοκολάτας, και μερικοί άνθρωποι μπορεί να προσθέσουν λίγο βούτυρο για να αμβλύνουν περαιτέρω τη γεύση της σοκολάτας ή για να επιτύχουν την επιθυμητή συνοχή.
Η συνταγή φτιάχνει 22 τρούφες των 15 γρ.
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 6 λεπτά
Συστατικά
Διαδικασία
Στη φωτιά:Βάλτε το γυάλινο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας ανθεκτικό στη θερμότητα, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα κομματάκια σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος με χώρο για ανάδευση. Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στα τοιχώματα της κατσαρόλας και η κρέμα να αχνίζει. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη άχνη, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε το για 5 λεπτά. Ανακατέψτε απαλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατέψτε. Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί ή για όλη τη νύχτα.
Στον φούρνο μικροκυμάτων:Χύστε την κρέμα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα κομματάκια σοκολάτας και την κρέμα και να υπάρχει χώρος για ανάδευση. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά και ανακατέψτε απαλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατέψτε. Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί ή όλη τη νύχτα.
Φορμά: Απλώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας σας. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αδειάστε τη στερεή γκανάς σοκολάτας από το μπολ πάνω στο χαρτί. Αν η γκανάς είναι πολύ σφιχτή, ζεστάνετε την για 30-60 λεπτά πριν την αδειάσετε από το μπολ.
Τρολάρετε κάθε μερίδα γκανάς σε στρογγυλές τρούφες. Εάν είναι απαραίτητο, ζυγίστε κάθε μερίδα (15 γραμμάρια) για να διασφαλίσετε ότι οι τρούφες είναι ομοιόμορφες. Αν οι τρούφες είναι πολύ ζεστές και μαλακές για να τις πλάσετε, βάλτε τις στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτές για να τις χειριστείτε.
Τέλος: Όταν πάρουν σχήμα, οι τρούφες μπορούν να κυλιστούν σε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τριμμένη σοκολάτα, σουσάμι, καρύδα, πασπαλίσματα, αποξηραμένα φρούτα, σκόνη matcha ή κακάο χωρίς ζάχαρη. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, αλλά σερβίρονται και απολαμβάνονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Διατροφικό περιεχόμενο
ανά μερίδα (1 τρούφα)