Εκπαίδευση με ελαστικές ταινίες - ευέλικτη και αποτελεσματική

Μια ελαστική ζώνη είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και αποτελεσματικό εργαλείο προπόνησης. Με μια ελαστική ζώνη μπορείτε να προπονήσετε τη δύναμη, την ισορροπία, το συντονισμό και την αντοχή. Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά διαφορετικά πλάτη, αντοχές και χρώματα. Υπάρχει μια καλή δυνατότητα να διαφοροποιήσετε την προπόνησή σας και να αυξήσετε σταδιακά το φορτίο με τα ελαστικά λουριά, λόγω των διαφορετικών αντοχών. 

Επιλογές πλευρικής προπόνησης με ελαστικές ταινίες

Αυτό το εργαλείο είναι ένα μικρό και πρακτικό κομμάτι εκπαιδευτικού εξοπλισμού με πολλά αποτελέσματα. Είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για την εκπαίδευση στο σπίτι, καθώς είναι ευέλικτο για την εκπαίδευση και εξαιρετικά πρακτικό και εξοικονομεί χώρο. Μπορείτε εύκολα να παίρνετε το ελαστικό σας μαζί σας εν κινήσει, ώστε να γυμνάζεστε κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στη δουλειά ή στις διακοπές.

Ακολουθούν μερικά από τα οφέλη της χρήσης μιας ελαστικής ζώνης ελαστικής ζώνης για την προπόνηση:

 • Μπορείτε να εκπαιδεύσετε διαφορετικούς σκοπούς με το εργαλείο
 • Μπορείτε να κάνετε τις κλασικές ασκήσεις πιο απαιτητικές
 • Οικονομικό και πρακτικό εργαλείο

Μπορείτε να συμπληρώσετε το υπάρχον πρόγραμμα προπόνησης δύναμης ή το άθλημά σας με την ελαστική προπόνηση. Το μοναδικό με αυτό το εργαλείο είναι ότι η αντίσταση του ελαστικού προκαλεί συνεχώς τους μύες σας, πράγμα που σημαίνει τελικά μεγαλύτερο όφελος από την προπόνηση.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εκπαιδευτική εμπειρία για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση με το elastic. Είναι ένας δημοφιλής και ήπιος τρόπος για να χτίσετε σταδιακά τη μυϊκή δύναμη στο σώμα σας. Δεδομένου ότι το σώμα σας βρίσκεται σε ελεύθερη κίνηση κατά τη διάρκεια της προπόνησης, μπορείτε να επιτύχετε ένα μεγάλο εύρος κίνησης με το εργαλείο. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να έχετε το μέγιστο όφελος από την προπόνηση δύναμης.

Εδώ θα βρείτε πολλή έμπνευση για προπόνηση με ελαστικό και μπορείτε να λάβετε λεπτομερή καθοδήγηση για να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Αποτελεσματικές ασκήσεις με προπονητικές ελαστικές ταινίες

Στην αγορά των ελαστικών ταινιών για προπόνηση θα βρείτε διαφορετικές εκδόσεις, σχέδια και όχι μόνο ονομασίες. Τα κύρια σχέδια είναι ελαστικές ταινίες, ελαστικές ταινίες γυμναστικής και ελαστικές ταινίες προπόνησης με λαβές στα άκρα.

Όλες οι εκδόσεις σας δίνουν πολλές παραλλαγές προπόνησης, επιτρέποντάς σας να κάνετε μια πλήρη προπόνηση σώματος είτε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο.

#1 Πλευρική ανύψωση (χέρια και ώμοι)

Διπλώστε το μεσαίο μέρος του λάστιχου σε μια πετσέτα και σταθείτε με τα δύο πόδια σας στο πλάτος των ώμων πάνω στο λάστιχο. Πιάστε κάθε άκρο του λαστιχένιου λουριού με το ένα χέρι. Θα πρέπει να αισθάνεστε ήδη αντίσταση όταν έχετε τα χέρια σας σε γωνία 45 μοιρών σε κάθε πλευρά του σώματός σας. Ξεκινήστε την κίνηση σηκώνοντας και τα δύο χέρια προς τους ώμους σας. Οι αγκώνες σας θα πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένοι.

Κατεβάστε πάλι αργά τα χέρια σας και επαναλάβετε την κίνηση.

Μην σηκώνετε ή τραβάτε τα χέρια σας ψηλότερα από τη γραμμή των ώμων σας.

#2 Squat (προπόνηση μηρών και γλουτών)

Σταθείτε στη μέση του λάστιχου, το οποίο είναι τυλιγμένο σε μια πετσέτα (για να προστατέψετε το λάστιχο και τον εαυτό σας). Κρατήστε μια απόσταση στο πλάτος των ώμων μεταξύ των ποδιών σας.

Πιάστε κάθε άκρη του ελαστικού σας και τυλίξτε τις άκρες γύρω από το χέρι σας μέχρι να νιώσετε αντίσταση όταν στέκεστε όρθιοι με τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα. Το λάστιχο θα πρέπει να τρέχει πίσω από τα χέρια σας και κάτω από τα πλάγια του σώματός σας.

Ξεκινήστε την κλασική κίνηση squat σπρώχνοντας τον πισινό σας καλά προς τα πίσω, ενώ λυγίζετε σταδιακά τα γόνατά σας όλο και περισσότερο. Ο στόχος είναι να κρατήσετε τους μηρούς σας παράλληλους με το έδαφος, διατηρώντας παράλληλα μια ευθεία στάση στην πλάτη σας.

Αποφύγετε τα γόνατά σας να φτάνουν πιο μακριά από τα δάχτυλα των ποδιών σας όταν πιέζετε προς τα κάτω κατά την κίνηση.

#3 Κωπηλασία (χέρια, στήθος και ώμοι)

Βρίσκεστε σε καθιστή θέση σε μια μέτρια μαλακή επιφάνεια με τα πόδια σας τεντωμένα (π.χ. ένα στρώμα γιόγκα ή ένα δάπεδο γυμναστικής). Έχετε το μεσαίο κομμάτι του λαστιχένιου σας τεντωμένο πίσω από τα πόδια σας (φροντίστε να τυλίξετε το λαστιχένιο σε μια πετσέτα για να προστατεύσετε τα πόδια σας και το λαστιχένιο). Θα πρέπει να αισθάνεστε αντίσταση όταν σκύβετε ελαφρώς προς τα εμπρός και ρυθμίστε το μήκος ανάλογα. Αφήστε τις άκρες του ελαστικού να κρέμονται ελεύθερα.

Ξεκινήστε την κίνηση τραβώντας τους αγκώνες σας προς τα πίσω με κωπηλατική κίνηση. Τραβήξτε τους αγκώνες σας προς τα πίσω όσο πιο πολύ μπορείτε μέχρι τα χέρια σας να φτάσουν στο πλάι του σώματός σας.

Καθόλη τη διάρκεια της άσκησης, τα χέρια σας είναι αυτά που πρέπει να δουλέψουν και να εκτελέσουν την κίνηση.

Για όσους έχουν προβλήματα στην πλάτη, το να λυγίζετε τα γόνατά σας περισσότερο και να προσέχετε να μην ταλαντεύεστε προς τα πίσω μπορεί να είναι μια ήπια βοήθεια.

Οι ελαστικές ταινίες για προπόνηση σας δίνουν πολλές επιλογές

Αν και η προπόνηση με ελαστικές ζώνες χαρακτήρισε ιδιαίτερα τα γυμναστήρια τη δεκαετία του 1980, το εργαλείο είναι τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικό και δημοφιλές και σήμερα.

Ένας από τους λόγους για τη συνεχή δημοτικότητα του εργαλείου είναι οι πολλές παραλλαγές που μπορείτε να κάνετε με το elastic.

Αν και το πρωταρχικό όφελος της άσκησης για πολλούς είναι η αύξηση της μυϊκής δύναμης, έχετε μια σειρά από σημαντικές παρενέργειες από τις ασκήσεις με λάστιχα. Όταν κάνετε ασκήσεις με ελαστικές ταινίες, μην εστιάζετε μόνο στα επίπεδα δύναμης. Θα πρέπει να εστιάσετε εξίσου στην ισορροπία σας, καθώς ο εξοπλισμός θέτει μεγάλες απαιτήσεις για τη σταθερότητά σας. Αυτό το στοιχείο βοηθά στην ενεργοποίηση πολλών μυών, μικρών και μεγάλων, ταυτόχρονα.

Παρά το γεγονός ότι οι μύες σας μπορούν να πάρουν πολλές προκλήσεις με το λάστιχο, το εργαλείο παρέχει μόνο ένα ήπιο φορτίο. Αυτό το στοιχείο συμβάλλει στο γεγονός ότι η ελαστική ζώνη είναι ένα συχνά χρησιμοποιούμενο εργαλείο αποκατάστασης.

Η ελαστική γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε αν έχετε τραυματιστεί και πρέπει να ανακτήσετε σιγά-σιγά τη δύναμη σε μία ή περισσότερες μυϊκές ομάδες.

Ποιες αντοχές ή σκληρότητες είναι διαθέσιμες στην αγορά των ελαστικών ταινιών;

Ουσιαστικά, μια ελαστική ταινία χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι είναι μια μακριά ταινία χωρίς λαβή, η οποία διατίθεται σε διάφορα μήκη. Το κλασικό μήκος είναι περίπου 150cm, ωστόσο μπορείτε να βρείτε εκδόσεις μέχρι 180cm.

Θα βρείτε λαστιχάκια για προπόνηση με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Ως σημείο εκκίνησης, αυτά είναι τα επίπεδα:

 • Επίπεδο 0 (πολύ ελαφρύ)
 • Επίπεδο 1 (εύκολο)
 • Επίπεδο 2 (μεσαίο)
 • Επίπεδο 3 (δύσκολο)

Αυτά τα επίπεδα δυσκολίας είναι ιδανικά για να μπορείτε να αυξάνετε συνεχώς τη δυσκολία της προπόνησής σας. Με τα πολλά επίπεδα, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε πρόοδο στην προπόνησή σας, καθιστώντας δυνατό για τον καθένα να ξεκινήσει την προπόνηση με ελαστικές ταινίες.

Οι ελαστικές ταινίες διατίθενται σε διάφορα φωτεινά χρώματα. Θα βρείτε τα πάντα, από κίτρινο και κόκκινο μέχρι τιρκουάζ, ροζ και πράσινο.

Τα χρώματα είναι το πλεονέκτημα και η βοήθειά σας, επειδή έχουν μια λειτουργία όταν προπονείστε.

Όσο θα συνειδητοποιείτε καλύτερα τις πολλές επιδράσεις που μπορούν να έχουν τα λαστιχάκια σε εσάς και την προπόνησή σας, θα διευρύνετε το απόθεμά σας σε διαφορετικά λαστιχάκια με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

Γνωρίζετε τα λαστιχάκια σας οπτικά λόγω των πολλών χρωμάτων. Αυτό κάνει τις προπονήσεις σας ακόμα πιο αποτελεσματικές, καθώς μπορείτε να αλλάζετε γρήγορα τις ζώνες από τη μία άσκηση στην άλλη.

Ανάλογα με το τι προπονείτε στο σώμα σας, ίσως χρειαστεί να έχετε διαθέσιμα διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

Επιλέξτε ελαστικές ταινίες υψηλής ποιότητας για προπόνηση

Θα βρείτε πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές λαστιχένιων ταινιών για προπόνηση. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές στην αγορά περιλαμβάνουν τις Aserve, cPro9, Abilica και Reebok. Αυτές οι μάρκες είναι αναγνωρισμένες για την παραγωγή ποιοτικού εξοπλισμού τόσο για ιδιώτες όσο και για επαγγελματίες.

Όταν αγοράζετε προϊόντα από αυτές τις μάρκες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε υψηλή ποιότητα, η οποία δημιουργεί μεγάλη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού προπόνησης.

Τα λάστιχα Reebok και Abilica είναι ιδιαίτερα ιδανικά για γυμναστήρια, καθώς είναι σχεδιασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικό και ισχυρό υλικό. Εδώ, η ποιότητα και η ανθεκτικότητα ανταποκρίνονται στην εντατική και συχνή προπόνηση που πρέπει να αντέχει ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου.

Αν χρειάζεστε λάστιχα σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές για την εκπαίδευση στο σπίτι, τα προϊόντα της cPro 9 και της Aserve είναι καλές επιλογές.

  

Οι ελαστικές ταινίες μπορούν να αγοραστούν για διαφορετικές ανάγκες

Εδώ στο apuls θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών λαστιχένιων ταινιών για προπόνηση τόσο από άποψη σχεδιασμού, δυσκολίας όσο και από άποψη έκδοσης προϊόντος. Θα πρέπει να είναι δυνατό για όλους τους πελάτες μας να βρίσκουν τα πιο λειτουργικά προϊόντα για τις ανάγκες τους.

Για αυτό θα βρείτε ελαστικές ταινίες που πωλούνται μεμονωμένα. Αυτό είναι για εσάς που προπονείστε στο σπίτι και θέλετε πολλά διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας γύρω από την προπόνησή σας.

Για εσάς που έχετε γυμναστήριο και θέλετε να προσφέρετε στα μέλη σας τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης, θα βρείτε ελαστικά σε μήκη μέτρων και θα παραδοθούν σε πρακτικό κουτί. Αυτό το προϊόν μπορεί επίσης να είναι για όσους θέλουν να πειραματιστούν με διαφορετικά μήκη ελαστικών.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλές επιλογές για να επιλέξετε τύπους προϊόντων που ταιριάζουν στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Όταν αγοράζετε μεμονωμένες ελαστικές ταινίες, αγοράζετε έναν από τους φθηνότερους διαθέσιμους ποιοτικούς εξοπλισμούς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φθηνό μηχάνημα άσκησης που έχει πολλά ισχυρά και θετικά αποτελέσματα.

Ελαστικές ταινίες γυμναστικής για την πρόληψη του χρόνιου πόνου

Με ένα λάστιχο γυμναστικής μπορείτε όχι μόνο να χτίσετε μυϊκή δύναμη και να αυξήσετε την ισορροπία σας. Μπορείτε επίσης να προλάβετε τραυματισμούς και πόνους γύρω από τους μύες και τις αρθρώσεις.

Μπορείτε να κάνετε πολλές προληπτικές προπονήσεις για να αποφύγετε χρόνιους πόνους στο σώμα σας στο μέλλον. Αυτό ισχύει τόσο για όσους είναι ήδη ενεργοί στο γυμναστήριο όσο και για όσους θέλουν να αρχίσουν να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα δυνατό σώμα που μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Η άσκηση με λάστιχα γυμναστικής είναι για όλους - άνδρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους. Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσετε να προπονείστε με τον εξοπλισμό. Μπορείτε να επιτύχετε σημαντικά αποτελέσματα, ανεξάρτητα από την ηλικία σας και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα σας, το λαστιχάκι μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Με αυτό, μόλις 10 λεπτά εστιασμένης και στοχευμένης άσκησης μπορεί να είναι αρκετά για να προλάβετε τραυματισμούς από, για παράδειγμα, πολύ καθιστική εργασία στον υπολογιστή.

Ο σχεδιασμός μιας ελαστικής ζώνης γυμναστικής είναι διαφορετικός από την κλασική ελαστική ζώνη. Μια ελαστική ζώνη γυμναστικής είναι μια συνεχής ζώνη που διατίθεται σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και πλάτους. Μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας έχοντας στη διάθεσή σας διάφορες ζώνες με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Η ελαστική ζώνη γυμναστικής έχει τις ίδιες ιδιότητες και τα ίδια χαρακτηριστικά με τη γνωστή ελαστική ζώνη.

Αν είστε αρχάριος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω μέθοδο για να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή σας με λάστιχα.

 1. Χρησιμοποιήστε το ελαφρύτερο ελαστικό κατά τη διάρκεια των πρώτων 2 εβδομάδων
 2. Είναι ώρα να αλλάξετε επίπεδο δυσκολίας όταν μπορείτε να εκτελέσετε μια άσκηση αβίαστα με περίπου 20 σωστές επαναλήψεις
 3. Όταν αισθάνεστε τους μύες σας "ξινισμένους", είναι ένα σήμα ότι εκτελείτε σωστά μια άσκηση
 4. Οι μεγάλοι μύες θα είναι ένα φυσικό σημάδι στην αρχή
 5. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων δεν πρέπει να αισθάνεστε πόνο γύρω από τις αρθρώσεις

Αυτή η προσέγγιση σας επιτρέπει να συνηθίσετε καλύτερα το σώμα σας στις προκλήσεις της φόρτισης και της δύναμης. Και η ελεγχόμενη διαδικασία σας βοηθά να γνωρίσετε το σώμα σας σε σχέση με τη μορφή προπόνησης. Η ακρόαση των σημάτων του σώματός σας είναι απαραίτητη για προληπτικούς σκοπούς.

Μια ελαστική ζώνη μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό σας εργαλείο προπόνησης προπονητικό εργαλείο, τόσο όταν πρόκειται για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων με τη μυϊκή σας δύναμη βραχυπρόθεσμα, όσο και όταν πρόκειται για την πρόληψη τραυματισμών μακροπρόθεσμα.

Βρείτε την επόμενη ελαστική σας εκπαίδευση εδώ at apuls

Στην Apuls θα βρίσκετε πάντα μια μεγάλη και συναρπαστική ποικιλία από υψηλής ποιότητας ελαστικά προπόνησης  Εξερευνήστε τα διάφορα μοντέλα μας σε αυτόν τον ιστότοπο σήμερα!