Ευθεία βραχίονα Lat Pulldown

Αυτή η άσκηση είναι μια παραλλαγή των έλξεων. Η άσκηση αυτή εκτελείται συχνότερα από τους αρσιβαρίστες που θέλουν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στους κοιλιακούς τους και θέλουν να βιώσουν τόσο σωματική όσο και πνευματική κόπωση μετά την εκτέλεση των μεγαλύτερων ασκήσεων βάσης. Το Straight Arm Pulldown μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κλείσετε την προπόνησή σας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε επίσης μεγαλύτερη μυϊκή κόπωση. 

Οδηγός για το Straight-Arm Lat Pulldown:

  1. Τοποθετήστε έναν φαρδύ στύλο στον πύργο του καλωδίου στο υψηλότερο επίπεδο
  2. Σταθείτε με το μέτωπο στραμμένο προς το μηχάνημα και τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά
  3. Πιάστε τη μπάρα με λαβή πάνω από το χέρι στο πλάτος των ώμων;
  4. Δανείστε λίγο προς τα εμπρός
  5. Κρατήστε τους αγκώνες σας ελαφρώς λυγισμένους και ξεκινήστε την κίνηση πιέζοντας τις ωμοπλάτες σας για να τραβήξετε τη μπάρα προς τους μηρούς σας

  6. Αισθανθείτε να σφίγγουν πλήρως οι μύες σας και στη συνέχεια χαμηλώστε αργά τη μπάρα προς τα πάνω, υπό πλήρη έλεγχο
  7. Επαναλάβετε την άσκηση

Αλήθειες για το Straight-Arm Lat Pulldown: Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους μηρούς σας και ενισχύει τον teres major (ένας παχύς, ελαφρώς επίπεδος μυς στο κάτω μέρος της ωμοπλάτης) και τη μακριά κεφαλή των τρικέφαλων. Μέσω αυτού, συμβάλλει εν μέρει στη διατήρηση μιας σταθερής σύνδεσης μεταξύ βραχίονα και σώματος. 

Καλές συμβουλές για το Straight-Arm Lat Pulldown: Οι κολυμβητές μπορούν να αυξήσουν την κολυμβητική τους διαδρομή εκτελώντας αυτή την άσκηση ως συμπλήρωμα της προπόνησής τους.