Καθιστοί σειρές με τροχαλία

Αυτή η άσκηση εκτελείται συχνότερα με τη χρήση ενός εξαρτήματος με λαβή V. Η άσκηση είναι μια καλή άσκηση για την ανάπτυξη των μυών της πλάτης. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υποτιμάτε την αποτελεσματικότητα της χρήσης ενός μηχανήματος με καλώδια για τις ασκήσεις δύναμης, διότι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργεί ένα σταθερό επίπεδο τάσης κατά τη διάρκεια της κίνησης είναι ένα μοναδικό τέχνασμα.


Οδηγός για τους κάμψεις με τροχαλία σε κάθισμα:

  1. Πλευρά που βλέπει προς το μηχάνημα
  2. Αποθέστε τα πόδια σας στην ποδιά και ακουμπήστε προς τα εμπρός στη λαβή
  3. Αναπνεύστε και τραβήξτε τη λαβή μέχρι να πλησιάσει το κάτω μέρος του στέρνου 
  4. Ταλαντεύεται ελαφρά στην πλάτη
  5. Φροντίστε να φέρνετε τους αγκώνες σας όσο το δυνατόν πιο πίσω όταν τραβάτε τη λαβή προς το σώμα σας
  6. Αναπνεύστε κατά την εκτέλεση της άσκησης

Σημαντικό στους κάθιστους στροφείς με τροχαλία: Όταν μετακινείτε το άνω μέρος του σώματός σας προς τα πίσω και ταλαντεύεστε ελαφρώς, γυμνάζετε επίσης τους σπονδυλικούς στήμονες. Επίσης, διατηρήστε τις κινήσεις σας ομαλές και ελεγχόμενες.

Για να αποφύγετε προβλήματα στη μέση, δεν πρέπει ποτέ να κάνετε την άσκηση με βαριά βάρη. Ιδιαίτερα να είστε προσεκτικοί στη φάση που στρογγυλεύετε την πλάτη σας.

Ανταποκρίσεις σχετικά με τους σειριακούς έλξεις με τροχαλία σε καθιστή θέση: Αυτή η άσκηση είναι μια άσκηση απομόνωσης του πλατύ ραχιαίου μυός (ο πλατύς μυς της πλάτης), του μείζονος τερηδόνα (ένας παχύς και ελαφρώς επίπεδος μυς που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ωμοπλάτης), του οπίσθιου δελτοειδούς (ο μυς που σχηματίζει το στρογγυλεμένο περίγραμμα του ώμου), του δικεφάλου, του βραχιόνιου μυός (ένας μυς στο άνω μέρος του βραχίονα), ο βραχιόνας (ένας μυς στο αντιβράχιο) και, στο τέλος της κίνησης όταν τραβάτε τις ωμοπλάτες μαζί, ο τραπεζοειδής (ένας μυς που εκτείνεται από το πίσω μέρος του κρανίου και κάθετα προς τα κάτω σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης μέχρι έναν από τους τελευταίους θωρακικούς σπονδύλους) και ο ρομβοειδής (είναι δύο μύες που συνδέουν την άρθρωση του ώμου και τη σπονδυλική στήλη).

Καλές συμβουλές για τους καθιστούς στροφείς με τροχαλία: Μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση με λαβή κάτω από το χέρι, για να απομονώσετε το κάτω μέρος του τραπεζοειδούς (ο μυς που ξεκινά από το πίσω μέρος του κρανίου και κατεβαίνει κάθετα σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης μέχρι έναν από τους τελευταίους θωρακικούς σπονδύλους), τους ρομβοειδείς (δύο μύες που συνδέουν την άρθρωση του ώμου με τη σπονδυλική στήλη) και τους δικέφαλους.

Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετικές λαβές που παρέχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε την άσκηση με λαβή πάνω από το χέρι για να απομονώσετε το οπίσθιο τμήμα του δελτοειδούς (ο πλατύς μυς της πλάτης) και το μικρότερο τμήμα του τραπεζοειδούς (ο μυς που εκτείνεται από το πίσω μέρος του κρανίου και κάθετα προς τα κάτω σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης μέχρι έναν από τους τελευταίους θωρακικούς σπονδύλους).

Αυτή η άσκηση είναι άσκηση για την πλάτη, τους ώμους και τους βραχίονες.