Καύσιμα του σώματος

Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει πολύ δημοφιλής με διάφορες δίαιτες όπου πρέπει να μείνετε μακριά από τους υδατάνθρακες και να τρώτε αντ' αυτού μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένης της δίαιτας της λίθινης εποχής, της Paleo, της δίαιτας 80-20 κ.λπ. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες περιλαμβάνουν το ψωμί, τις πατάτες, τα ζυμαρικά, το ρύζι και τη ζάχαρη.

Το γεγονός είναι ότι οι υδατάνθρακες παίζουν σημαντικό ρόλο στο σώμα σας, με την πλειονότητα των ζωτικών οργάνων σας να χρησιμοποιούν τους υδατάνθρακες για καύσιμα και να σταθεροποιούν το σάκχαρο στο αίμα σας.

Ο εγκέφαλος

Οι υδατάνθρακες είναι η μόνη πηγή ενέργειας του εγκεφάλου και του νευρικού σας συστήματος. Αν ο εγκέφαλός σας δεν λαμβάνει αρκετούς υδατάνθρακες, η ικανότητά σας να συγκεντρωθείτε μειώνεται και ούτε ο εγκέφαλος ούτε το νευρικό σας σύστημα μπορούν να λειτουργήσουν βέλτιστα.

Καρδιά:

Η καρδιά σας χρησιμοποιεί τόσο το λίπος όσο και τους υδατάνθρακες για καύσιμο.

Μύες:

Οι μύες σας χρησιμοποιούν επίσης υδατάνθρακες ως καύσιμο και αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τους μύες, ιδίως κατά τη διάρκεια της άσκησης υψηλής έντασης. Οι μύες χρησιμοποιούν επίσης το λίπος ως πηγή ενέργειας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά είναι πηγές ενέργειας, ενώ οι πρωτεΐνες αποτελούν δομικό στοιχείο των μυών.

Οι υδατάνθρακες είναι επομένως απαραίτητοι για το σώμα και την υγεία. Αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής με το πλεονέκτημα μεταξύ πρωτεΐνης και λίπους. Θυμηθείτε να τρώτε χονδροειδείς υδατάνθρακες!