Κλασικές ερωτήσεις για τρέξιμο

Εμείς στην Apuls, θέλουμε οι πελάτες μας να είναι ικανοποιημένοι με την εξυπηρέτηση πελατών που παρέχουμε: δεν προσπαθούμε μόνο να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα στην καλύτερη τιμή, αλλά προσπαθούμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο πελάτης έχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν ψωνίζει από εμάς. Ως εκ τούτου, θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την εκπαίδευσή σας. Στη συνέχεια, θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εδώ έχουμε μια μικρή επιλογή μερικών κλασικών ερωτήσεων για το τρέξιμο:

Πότε είναι καλύτερο να τρέχετε;
Οι έρευνες δείχνουν ότι ο οργανισμός αποδίδει καλύτερα αργά το πρωί και το απόγευμα, καθώς το βιολογικό ρολόι αυξάνει και μειώνει εναλλάξ τα επίπεδα ενέργειας του σώματος. Σε γενικές γραμμές, όμως, δεν έχει σημασία πότε τρέχετε - αρκεί να τρέχετε.

Είναι ο διάδρομος εξίσου καλός με το τρέξιμο στη φύση;
Δεν υπάρχει τίποτα κακό στην προπόνηση σε διάδρομο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας στο διάδρομο, αυξομειώστε την ένταση, εναλλάσσοντας μεταξύ αργού και γρήγορου, και αλλάξτε την κλίση του διαδρόμου αν είναι δυνατόν. Και μετρήστε τις προπονήσεις σας σε λεπτά και ένταση και όχι σε χιλιόμετρα. Εν ολίγοις, μπορείτε να αποκομίσετε εξίσου πολλά από το τρέξιμο σε ένα διάδρομο με το τρέξιμο στην ύπαιθρο.

Πότε πρέπει να φάω;
Τρώτε μερικές ώρες πριν από την άσκηση και επιλέξτε τροφές που δεν θα σας προκαλέσουν αέρια ή ναυτία. Για παράδειγμα, το καπνιστό σκουμπρί, το κουνουπίδι και τα αποξηραμένα φασόλια είναι επιφανειακά, ενώ το ψωμί σίκαλης και η σίκαλη χάμπουργκερ, το πλιγούρι βρώμης με γάλα ή το γιαούρτι με μούσλι είναι εξαιρετικές επιλογές. Αν τρέχετε μεγαλύτερες αποστάσεις και χρειάζεστε μια ενεργειακή ώθηση κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, μπορείτε να φάτε μια μπάρα πρωτεΐνης πριν από το τρέξιμό σας. Συνήθως χρειάζονται 30 λεπτά για να απελευθερώσει την ενέργειά της.

Χρειάζεται να πίνω στο ταξίδι;
Δεν χρειάζεται, εκτός αν πρόκειται να τρέξετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν διαπιστώσετε ότι διψάτε πολύ κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μπορείτε να πάρετε μαζί σας νερό.

Είναι ανθυγιεινό το τρέξιμο με γεμάτο στομάχι;
Όχι, το τρέξιμο με γεμάτο στομάχι δεν είναι ακριβώς ανθυγιεινό. Αλλά το τρέξιμό σας επηρεάζεται από αυτό. Μεγάλο μέρος του αίματος που χρειάζεστε για την οξυγόνωση των μυών που εργάζονται είναι απασχολημένο με την πέψη της τροφής. Έτσι, συχνά θα αισθάνεστε βαριά τα πόδια σας. Επίσης, κινδυνεύετε από το ρυθμό του τρεξίματος να αναστατώσει το περιεχόμενο του στομάχου σας, κάνοντάς σας να νιώσετε ναυτία ή αδιαθεσία.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο;
Αν νομίζετε ότι το τρέξιμο είναι δύσκολο, μάλλον πιέζετε πολύ τον εαυτό σας, γιατί δεν χρειάζεται να είναι. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πρόγραμμα τρεξίματός σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και μαζί θα βρούμε το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης για εσάς.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα κατάρτισης για εσάς, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας. Μαζί θα βρούμε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει καλύτερα, είτε προπονείστε για 5 χιλιόμετρα είτε για μαραθώνιο.