Κλασικό Crunch / Κοιλιακό Curl

Το κλασικό crunch, γνωστό και ως κλασικό curl κοιλιακών, είναι αναμφίβολα η πιο γνωστή άσκηση κοιλιακών και χρησιμοποιείται ακόμα από πολλούς λάτρεις της γυμναστικής. Σε αυτή την άσκηση γυμνάζετε τους ευθείς κοιλιακούς μυς, καθώς και τους εγκάρσιους και λοξούς κοιλιακούς μυς. Πρόκειται για μια άσκηση κοιλιακών που είναι εξαιρετικά εύκολη στην εκτέλεση, επομένως είναι μια άσκηση που μπορεί να εκτελεστεί τόσο από αρχάριους όσο και από έμπειρους.

Οδηγός Classic Crunch / Squat:

  1. Ξαπλώστε σε ένα στρώμα ή κάτι παρόμοιο με τα γόνατά σας λυγισμένα
  2. Τραβήξτε τα χέρια σας προς τα εμπρός
  3. Σκύψτε προς τα πάνω και σφίξτε τους κοιλιακούς σας μυς
  4. Διατηρήστε την ένταση για λίγα δευτερόλεπτα την κατάλληλη στιγμή
  5. Τότε χαμηλώστε την πλάτη σας με ελεγχόμενη κίνηση
  6. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση

Σημαντικό για την κλασική κάμψη/κάμψη κοιλιακών: Θυμηθείτε να μην κάνετε εκρηκτικές κινήσεις και να μην λυγίζετε τον αυχένα πηγαίνοντας μπροστά. 

Αλήθειες για το κλασικό κράμπαν: Γνωρίζατε ότι τα κοιλιακά κράμπαν μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών και στη βελτίωση της στάσης του σώματός σας. Τα καθίσματα είναι απαραίτητα όταν πρόκειται για το χτίσιμο του λεγόμενου "six-pack".

Καλές συμβουλές για το Classic Crunch: Μπορείτε να εκτελέσετε αυτή την άσκηση με διάφορους τρόπους, π.χ. κρατώντας τα χέρια σας στο στήθος, τα χέρια στα αυτιά σας ή όπως στο βίντεο με τα χέρια τεντωμένα προς τα εμπρός.