Μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Οι μπάρες αυτές δεν είναι μόνο γεμάτες με πρωτεΐνες και πλούσια σε ενέργεια συστατικά, αλλά είναι επίσης εύκολες στην παρασκευή τους και έχουν υπέροχη γεύση!

Αυτές οι μπάρες είναι εξαιρετικά μαστιχωτές και γεμάτες με υπέροχη γεύση σοκολάτας. Δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη, είναι vegan, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά (ανάλογα με την επιλογή του γάλακτος και της σκόνης πρωτεΐνης) και είναι γεμάτα πρωτεΐνη.

Είναι ιδανικά για ένα γλυκό απογευματινό σνακ, για το κολατσιό του παιδιού σας ή για πρωινό. Αντί να αγοράζετε τις ακριβές μπάρες πρωτεΐνης στα καταστήματα και στο διαδίκτυο, μπορείτε να φτιάξετε αυτές και να ξέρετε ακριβώς τι περιέχουν.

Οι μπάρες πρωτεΐνης δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολες στην παρασκευή τους. Σε δύο δόσεις, χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ, ψιλοκόψτε όλα τα υλικά μαζί - εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας. Όταν το μείγμα είναι λείο, βάλτε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και πιέστε το σε ένα ταψί. Ψήνονται και μετά είναι έτοιμα. Εύκολο και απλό.

Προετοιμασία: 10 λεπτά. | Προετοιμασία: 15 λεπτά.

Συστατικά

  • 60 ml βούτυρο αμυγδάλου
  • 30-40 γρ. αποξηραμένοι χουρμάδες
  • 12 ml φυτικό γάλα (της επιλογής σας)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού. εκχύλισμα βανίλιας
  • 64 g πρωτεΐνης σε σκόνη (προτείνουμε αυτή)
  • 32 g κακάο σε σκόνη
  • Λίγο αλάτι
  • 200 γραμμάρια βρώμης
  • 40 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Διαδικασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βρείτε ένα ταψί 8x8 cm και βάλτε χαρτί ψησίματος στον πάτο ή ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι.
  2. Βάλτε το βούτυρο αμυγδάλου, τους χουρμάδες, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
  3. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη βρώμη και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το πλιγούρι βρώμης, προσέχοντας να μην το ανακατέψετε υπερβολικά.
  4. Ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα, κρατώντας μερικά αν θέλετε να βάλετε μερικά στην κορυφή όταν ψηθεί. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα ψησίματος.
  5. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια. Ψύξτε εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες και το απολαύσετε.