Μπάρες πρωτεΐνης χωρίς ψήσιμο με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Αυτή η συνταγή για μπάρες πρωτεΐνης με λίγες θερμίδες θα γίνει το νέο αγαπημένο σας σνακ που μπορείτε να διατηρείτε στο ψυγείο σας και να απολαμβάνετε όλη την εβδομάδα!

Παρέχουν μια υγιή δόση πρωτεΐνης, αλλά έχουν γεύση επιδόρπιου. Είναι WIN WIN WIN.

Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι εύκολες στην παρασκευή τους επειδή δεν απαιτούν ψήσιμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ή δύο ταψιά, ένα ταψί 20x10 cm, χαρτί ψησίματος και 7 απλά υλικά.

Φιστικοβούτυρο:Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος φυστικοβούτυρου θέλετε, απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι φυσικό (χωρίς πρόσθετα - μόνο φιστίκια και πωλήσεις). Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν θέλετε.

Μέλι:Αυτό το ανεπεξέργαστο γλυκαντικό είναι ιδανικό για τη συγκράτηση των πρωτεϊνικών μπάρες. Αν είστε vegan τότε σας προτείνουμε π.χ. σιρόπι από χουρμά.

Έλαιο καρύδας:χρειάζεστε μόνο μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας.

Εκχύλισμα βανίλιας:Η βανίλια είναι καταπληκτική! Αλλά αν προτιμάτε να το αποφύγετε, μπορείτε να το παραλείψετε.

Σκόνη λιναρόσπορου:Αυτό είναι απλά αλεσμένος λιναρόσπορος. Προσθέτει φυτικές ίνες και επιπλέον πρωτεΐνη στις μπάρες πρωτεΐνης. Δίνει επίσης μια ωραία γεύση.

Πρωτεΐνη σε σκόνη:μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική πρωτεΐνη ή πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Σκούρα σοκολάτα: Απλά χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας σοκολάτα. Αν είναι δυνατόν, μια σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιγότερη ζάχαρη.

Προετοιμασία: 10 λεπτά. | Προετοιμασία: 30 λεπτά.

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
  • 85 γραμμάρια μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 45 γραμμάρια λιναρόσπορου σε σκόνη
  • 68 g πρωτεΐνης σε σκόνη
  • 70 γρ. 85% μαύρη σοκολάτα
  • Καθαρό θαλασσινό αλάτι για να πασπαλίσουμε την κορυφή (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το λάδι καρύδας και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε τη σκόνη λιναρόσπορου και τη σκόνη πρωτεΐνης. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τα ανακατέψετε όλα μαζί μέχρι να μην μπορείτε πια να τα ανακατέψετε, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα ζυμώσετε. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σαν ένα μείγμα για κέικ.
  2. Βάλτε και πιέστε τη ζύμη σε ένα ταψί 20x10 cm με χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος.
  3. Λιώστε τη στρώση σοκολάτας προσθέτοντας 70 γρ. μαύρης σοκολάτας σε ένα μικρό κατσαρολάκι και λιώνοντας σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τη ζύμη μέχρι να καλυφθεί πλήρως.
  4. Βάλτε το στο ψυγείο για 30-60 λεπτά πριν το κόψετε σε 10 μπάρες ή τετράγωνα. Διατηρήστε τα σκεπασμένα στο ψυγείο - μπορούν να διατηρηθούν έως και 2 εβδομάδες.

Σημείωση

*Αν η ζύμη σας φαίνεται πολύ στεγνή, μπορείτε να προσθέσετε ½-1 κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας.

Διατροφικό περιεχόμενο

Αριθμός: 10 μπάρες
Μερίδα: 1 μπάρα πρωτεΐνης

Θερμίδες 210 kcal Λίπος 13.8 g - εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 3.4 g Υδατάνθρακες 13.4 g Ινες 2.8 g Ζάχαρη 8 g Πρωτεΐνη 8.6 g
gr