Οδηγός: Επιλέξτε το σωστό σχοινί άλματος

Το κάπνισμα είναι πολύ αποτελεσματικό για την προθέρμανση και την καύση λίπους. Είναι ένας ήπιος και διασκεδαστικός τρόπος για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση - και μπορείτε να το κάνετε όποτε και όπου θέλετε.

Το κάπνισμα είναι πολύ αποτελεσματικό ως λιποδιαλύτης, καθώς μπορείτε να κάψετε έως και 8 θερμίδες ανά λεπτό. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το ισοδύναμο του να τρέχεις με 12 χλμ/ώρα, που είναι πολύ. 

Υπάρχουν κυρίως δύο τύποι δαπέδου άλματος: το ελαστικό που είναι κυρίως για αρχάριους και το συρματόσχοινο που είναι κυρίως για προχωρημένους σκιέρ.

Το ελαστικό στρώμα άλματος είναι ο ελαφρύτερος τύπος στρώματος άλματος. Είναι πολύ εύκαμπτα και εύκολα στο χειρισμό - επομένως είναι ιδανικά για αρχάριους. Επίσης, δεν πονάει τόσο πολύ να χτυπηθείς στα δέντρα από ένα λαστιχένιο τραπέζι άλματος. Οι επαγγελματίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τραπέζια από καουτσούκ, αλλά μόνο στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε κόλπα όπως το πέρασμα κ.λπ., επειδή το χαμηλό βάρος σας δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Το σύρμα που πηδάει είναι βαρύτερο από το καουτσούκ. Το αυξημένο βάρος καθιστά δυνατή την επίτευξη μεγαλύτερης ταχύτητας στη γραμμή και επομένως το σύρμα προορίζεται για έμπειρους σκιέρ. Το αυξημένο βάρος παρέχει επίσης επιπλέον δύναμη και προπόνηση οξυγόνου. Το χαλύβδινο σύρμα δεν είναι τόσο εύκαμπτο όσο το καουτσούκ στην αρχή, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης, θα γίνει εξίσου εύκαμπτο και θα έχετε πλήρη έλεγχο.

Σαν αρχάριος θα πρέπει να επιλέξετε μια σανίδα σκι από καουτσούκ και ως έμπειρος σκιέρ που θέλει να αποκομίσει περισσότερα από το σκι του, θα πρέπει να επιλέξετε μια σανίδα σκι με χαλύβδινο σύρμα.

Μερικές γρήγορες συμβουλές για το σκιπ
Αρχίστε πάντα με μια σύντομη προθέρμανση πέντε λεπτών πριν το σκιπ - πρέπει να ζεστάνετε τα πόδια και τις φτέρνες σας. Όταν κάνετε σκιπ, θα κάνετε πολλά μικρά σκαμπανεβάσματα, γι' αυτό είναι σημαντικό να φοράτε καλά παπούτσια προπόνησης για να προστατεύετε τα γόνατα και τις αρθρώσεις σας.
Είναι σημαντικό να χαλαρώνετε τους ώμους σας κατά τη διάρκεια του σκιπ, καθώς οι βραχίονες είναι αυτοί που πρέπει να κινήσουν το δάπεδο του σκιπ.

Υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος τραυματισμού από το περπάτημα, αλλά θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας εάν έχετε ιστορικό προβλημάτων με τα κάτω άκρα, τους αστραγάλους ή τα πέλματά σας.