Πίεση ποδιών - Πίεση ποδιών

Αυτή η άσκηση είναι μια βασική άσκηση που περιλαμβάνει όλο το κάτω μέρος του σώματος. Οι πρωταρχικοί μύες που δουλεύουν κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης είναι ο τετρακέφαλος (μπροστινός πόδας) και οι γλουτοί σας.

Οδηγός Τύπου ποδιών - Τύπος ποδιών:

  1. Καθίστε στο μηχάνημα με την πλάτη σας να ακουμπάει στο στήριγμα της πλάτης 
  2. Τοποθετήστε τα πόδια σε απόσταση περίπου στο πλάτος των ώμων μεταξύ τους;
  3. Απελευθερώστε τη λαβή διακοπής για να καταστήσετε το μηχάνημα έτοιμο για χρήση (εάν υπάρχει στο μηχάνημά σας) 
  4. Αναπνεύστε και λυγίστε τα πόδια σας όσο το δυνατόν περισσότερο, διατηρώντας την ίδια απόσταση μεταξύ των ποδιών σας καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης
  5. Επιστρέψτε στο σημείο εκκίνησης και εκπνεύστε ενώ ολοκληρώνετε την άσκηση
  6. Επαναλάβετε την άσκηση

Προσοχή με τις πιέσεις ποδιών: Αν χρησιμοποιείτε βαριά βάρη, να είστε προσεκτικοί, καθώς μπορεί να προκαλέσετε μετατόπιση της ιερολαγόνιας άρθρωσης (άρθρωση στη λεκάνη) με αποτέλεσμα πόνο και περιορισμό της κίνησης. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το κάθισμά σας στον πάγκο καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης και αποφύγετε να λυγίζετε τη σπονδυλική σας στήλη.

Ένα τυπικό λάθος των αρχαρίων στο πάτημα των ποδιών είναι ότι οι φτέρνες σηκώνονται στην πλάκα, απλώς και μόνο λόγω έλλειψης κινητικότητας του αστραγάλου ή επειδή έχετε τοποθετήσει τα πόδια σας πολύ πίσω στην πλάκα. Αν σηκώσετε τις φτέρνες σας στο πάτημα των ποδιών, υπερφορτώνετε τα γόνατά σας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι τα πόδια σας είναι σταθερά τοποθετημένα στο πέλμα. Αν εξακολουθείτε να διαπιστώνετε ότι οι φτέρνες σας σηκώνονται από την πλάκα, θα πρέπει να βελτιώσετε την κινητικότητα του αστραγάλου σας ή να τοποθετήσετε τα πόδια σας πιο μπροστά στην πλάκα.

Αλήθειες για το Leg Press: Αν έχετε προβλήματα με την πλάτη σας, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε αυτή την άσκηση αντί για το κάθισμα. 

Καλές συμβουλές για το Leg Press: Μπορείτε να διαφοροποιήσετε σε αυτή την άσκηση ποιον μυ θέλετε να τονίσετε πρωτίστως. 

Αν τοποθετήσετε τα πόδια σας ψηλά στο πέλμα - ρίχνετε βάρος στους μύες του καθίσματος και στο πίσω μέρος του μηρού

Αποθέστε τα πόδια σας στο κάτω μέρος του πέλματος - Βάλτε το βάρος στον τετρακέφαλο (μπροστινό πόδι)

Αποθέστε τα πόδια σας σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους στο πέλμα - Δώστε έμφαση στην ομάδα των προσαγωγών (εσωτερικό του μηρού)

Βάλτε τα πόδια σας κοντά το ένα στο άλλο πάνω στο πέλμα - ρίχνετε βάρος στους τετρακέφαλους

Αυτή η άσκηση είναι τόσο άσκηση για τα πόδια όσο και για τους γλουτούς.