Πώς να αγοράσετε το σωστό crosstrainer

Ακολουθεί ένας κατάλογος ελέγχου που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την αγορά ενός crosstrainer

Είτε αγοράσετε το crosstrainer σας εδώ από εμάς είτε από αλλού, είναι σημαντικό να είστε ξεκάθαροι με τα παρακάτω σημεία, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα αποκτήσετε ένα μοντέλο που σας ταιριάζει απόλυτα.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις πριν από την αγορά ενός crosstrainer, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 60 62 71 00 ή στο email info@apuls - εδώ θα έχετε πάντα ειλικρινείς και εμπεριστατωμένες συμβουλές.

Τύπος

Εδώ θα πρέπει να επιλέξετε αν το crosstrainer σας θα πρέπει να είναι με κίνηση στους μπροστινούς ή στους πίσω τροχούς.

Τα μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς είναι τα πιο συνηθισμένα, καθώς καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο και επομένως αποθηκεύονται εύκολα στο σπίτι.

Τα μοντέλα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, αλλά έχουν πιο φυσική κίνηση, λόγω του μεγάλου μήκους των βημάτων τους. Το βάρος είναι γενικά υψηλότερο και στέκεστε ψηλότερα στο crosstrainer. Ως εκ τούτου, θέτει λίγο περισσότερες απαιτήσεις στις συνθήκες πρόσβασης καθώς και στο ύψος της οροφής στο σπίτι. Οι προπονητές cross trainers με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς χρησιμοποιούνται συχνά στα γυμναστήρια, καθώς παρέχουν απλά την καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Μέγιστο βάρος χρήστη

Το μέγιστο βάρος χρήστη είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς αποκαλύπτει την ποιότητα κατασκευής ενός cross trainer.

Είναι επομένως πολύ σημαντικό να εξετάσετε αυτόν τον παράγοντα, είτε ζυγίζετε 60 κιλά είτε 100 κιλά. Ένα cross trainer που μπορεί να αντέξει 150 κιλά θα είναι πάντα σημαντικά πιο σταθερό κατά τη διάρκεια της άσκησης από ένα μοντέλο που μπορεί να αντέξει μόνο 100 κιλά.

Η βέλτιστη σταθερότητα εξασφαλίζει υψηλά κίνητρα και υψηλότερη αίσθηση ποιότητας.

Μήκος κλίματος

Το μήκος βηματισμού καθορίζει πόσο φυσική θα είναι η αίσθηση της προπόνησης.

Ένα πολύ μικρό μήκος βηματισμού 28-35 cm θα μοιάζει περισσότερο με ποδήλατο και ένα μεγαλύτερο μήκος βηματισμού 40-58 cm θα μοιάζει περισσότερο με τρέξιμο. Το μεγάλο μήκος βηματισμού είναι σαφώς προτιμότερο αν θέλετε μια άνετη και φυσική προπόνηση.

Σύστημα πέδησης

Το σύστημα πέδησης μπορεί να είναι είτε μαγνητικό, είτε ηλεκτρομαγνητικό, είτε αέρας.

Και τα 3 συστήματα πέδησης σας παρέχουν καλή αντίσταση, οπότε πρέπει να εξετάσετε κυρίως την αντοχή.

Το μαγνητικό σύστημα λειτουργεί με τη φυσική μετακίνηση ενός ισχυρού μαγνήτη πιο κοντά στον σφόνδυλο για να αυξηθεί η αντίσταση, και το αντίθετο για να μειωθεί. Αυτή είναι η φθηνότερη λύση στην παραγωγή και επομένως θα τη βρείτε στα φθηνότερα μοντέλα. Είναι καλό και έχει διάρκεια ζωής που συνήθως ξεπερνά τα 10 χρόνια.

Τα ηλεκτρομαγνητικά φρένα έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη. Είναι απλά ένα πηνίο όπου η δύναμη μειώνεται ή αυξάνεται χωρίς να κινείται πραγματικά φυσικά. Αυτό παρέχει μια πιο σταθερή αντίσταση, η οποία είναι επίσης ισχυρότερη και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν άφθονη αντίσταση στο φθηνό μαγνητικό σύστημα.

Προγράμματα κατάρτισης

Ο αριθμός μπορεί να είναι σημαντικός για κάποιους, για να διατηρήσουν υψηλό κίνητρο.

Οι περισσότεροι προπονητές cross trainers έχουν 10-12 προγράμματα προπόνησης και αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για τους περισσότερους. Μακροπρόθεσμα, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να έχετε μια καλή θέα, μια τηλεόραση ή κάτι παρόμοιο, για να δώσετε ώθηση στα κίνητρα.

Bluetooth

Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να σας δώσει τεράστια ώθηση κινήτρων, καθώς έχετε εξαιρετικά πολλές επιλογές όσον αφορά τα προγράμματα προπόνησης, τα στατιστικά στοιχεία, τους χρήστες και πολλά άλλα.

Εάν ένα crosstrainer διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό bluetooth, μπορεί να συνδεθεί με ένα tablet/iPad ή smartphone.
Με αυτό, αναλαμβάνει τον έλεγχο του crosstrainer σας και η δωρεάν εφαρμογή, καθιστά δυνατή την προπόνηση όπου θέλετε και τη δημιουργία ενός προγράμματος προπόνησης με βάση τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Το tablet / smartphone σας θα χρησιμοποιήσει απλά τους χάρτες Google για να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης, κάτω από τα Ηλύσια Πεδία στη Γαλλία ή το Strandpromenaden στην Κοπεγχάγη. Η αντίσταση ελέγχεται από το πώς είναι η κλίση στην πραγματικότητα, δίνοντάς σας απεριόριστο αριθμό προπονήσεων στο crosstrainer σας.

Αυτή η λειτουργία bluetooth αυξάνει την τιμή του μηχανήματος, καθώς ο κατασκευαστής πρέπει να πληρώσει μια άδεια χρήσης για εσάς και να ενσωματώσει τη λειτουργία στον υπολογιστή. Από την άλλη πλευρά, μόλις αγοράσετε ένα διαγώνιο γυμναστήριο με αυτή τη λειτουργία, είναι δωρεάν.

Ρύθμιση της αντίστασης

Υπάρχουν 2 τύποι ρύθμισης της αντίστασης σε ένα crosstrainer. Χειροκίνητη ή ηλεκτρονική.

Τα φθηνότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με χειροκίνητη ρύθμιση της αντίστασης και επομένως δεν μπορούν να έχουν αυτόματα προγράμματα προπόνησης.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αντίσταση δίνει στο crosstrainer πολύ περισσότερες επιλογές για προγράμματα προπόνησης και επίσης το κάνει πιο άνετο για εσάς, καθώς πρέπει να επικεντρωθείτε μόνο στην προπόνηση.

Ταλαντευόμενος τροχός

Το βάρος του σφονδύλου είναι ένας πολύ παρεξηγημένος παράγοντας για την αγορά ενός cross trainer - είναι αναξιόπιστος και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Αυτό το βάρος του σφονδύλου πρέπει να δείχνει πόσο ομαλό νήμα θα νιώθετε στα πεντάλ, καθώς και πόσο σκληρή αντίσταση μπορείτε να επιτύχετε. Το πρόβλημα είναι ότι οι διάφοροι κατασκευαστές μετρούν το βάρος του σφονδύλου με διαφορετικούς τρόπους. Επομένως, ο αριθμός γίνεται εντελώς αναξιόπιστος.

Μερικοί κατασκευαστές τον μετρούν ως τη συνολική μάζα όλων όσων περιστρέφονται μέσα στο σύστημα, άλλοι τον μετρούν αποκλειστικά στον ίδιο τον σφόνδυλο και άλλοι χρησιμοποιούν μυστηριώδεις υπολογισμούς για να καταλήξουν στον αριθμό.Πολλοί πωλητές θα σας πουν να εξετάσετε αυτόν τον παράγοντα, αλλά είναι μια παρανόηση που μπορεί να προκύψει αν ο πωλητής δεν γνωρίζει την τεχνική εγκατάσταση. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες σε αυτή τη λίστα ελέγχου που θα πρέπει να εξετάσετε.

Επίπεδα λειτουργίας

Ο αριθμός των επιπέδων αντίστασης καθορίζει πόσο μικρά διαστήματα μπορείτε να ανεβείτε - όσο περισσότερα επίπεδα αντίστασης, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ανεβείτε στο cross trainer σας.

Ένας πολύ χαμηλός αριθμός επιπέδων αντίστασης ισοδυναμεί με ένα σετ αλτήρων όπου είστε αναγκασμένοι να ανεβείτε 3 κιλά, αντί για 0,5 κιλά. Όσο μικρότερο είναι το βάρος με το οποίο μπορείτε να αυξήσετε το φορτίο, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να αυξήσετε τη φυσική σας κατάσταση και τη δύναμή σας.

Για αυτό σας συνιστούμε να εξετάσετε προσεκτικά πόσα χρειάζεστε. Τα περισσότερα crosstrainers έχουν 16 ή 32 επίπεδα αντίστασης.

Μέτρηση παλμών

Η παρακολούθηση των καρδιακών παλμών δεν είναι απαραίτητη για μια καλή προπόνηση, αλλά μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών και των καύσεων θερμίδων στο cross trainer.

Τα περισσότερα cross trainer διαθέτουν παρακολούθηση των καρδιακών παλμών στις λαβές και τα πιο προηγμένα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης ασύρματης ζώνης καρδιακών παλμών.

Όταν ένα cross trainer γνωρίζει συνεχώς τους καρδιακούς σας παλμούς, μπορεί να ελέγχει τα προγράμματα προπόνησης ανάλογα και να ενημερώνει με μεγαλύτερη ακρίβεια για τις καύσεις θερμίδων.

Λειτουργία Watt

Τα crosstrainers με λειτουργία watt διευκολύνουν την παρακολούθηση της ανάπτυξης της δύναμής σας και τη σύγκριση των επιδόσεών σας με άλλες μορφές προπόνησης.

Για σύγκριση, 310 watt ισοδυναμούν με περίπου 40 km/h σε έναν κανονικό δρόμο.

Ο αριθμός watt δείχνει πόσο σκληρά προπονείστε με βάση έναν υπολογισμό, με το επιλεγμένο επίπεδο αντίστασης και την έντασή σας.

Γιατί να επιλέξετε ένα crosstrainer

Όταν θέλετε να αυξήσετε τη φυσική σας κατάσταση, να χάσετε βάρος ή να χτίσετε μυς, είναι καλή ιδέα να κάνετε κυκλική προπόνηση. Κινείται όλο το σώμα σας και είναι εύκολο να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας παλμούς. Με ένα cross trainer, είναι πολύ εύκολο να κάνετε κυκλική προπόνηση.

Αυτό το άρθρο θα σας πει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα crosstrainers. Αρχικά, θα αναφερθούμε σε μερικά από τα πολλά οφέλη της άσκησης σε ένα cross trainer και στη συνέχεια θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για την προπόνησή σας. Τέλος, θα βρείτε έναν κατάλογο ελέγχου για την αγορά ενός cross trainer. Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να καλέσετε τους ειδικούς μας στο 60 62 71 00 ή να μας στείλετε ένα email στο info@apuls

Το cross trainer είναι ένα πολυδύναμο μηχάνημα γυμναστικής που είναι εύκολο στην προπόνηση. Γυμνάζετε ολόκληρο το σώμα σας κάνοντας δρομικές κινήσεις με τα πόδια σας και τραβώντας και σπρώχνοντας με τα χέρια σας. Όλα αυτά καταλήγουν σε μια υγιή κίνηση που μοιάζει πολύ με την προπόνηση που βλέπουμε στο σκι ανωμάλου δρόμου.

Υγιεινή μορφή άσκησης

Η κυκλική άσκηση είναι εξαιρετικά υγιεινή - μακροπρόθεσμα, μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε μια πιο υγιή και μεγαλύτερη ζωή. Όχι μόνο καίει θερμίδες και χτίζει μυς, αλλά θα βοηθήσει επίσης στη βελτίωση της υγείας σας, ενισχύοντας την καρδιά και τους πνεύμονές σας και αυξάνοντας την οστική πυκνότητα. Η κυκλική προπόνηση μπορεί να αυξήσει τον όγκο του αίματος και να βελτιώσει την παροχή οξυγόνου, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι μπορεί να αποτρέψει διάφορες ασθένειες του τρόπου ζωής και να μειώσει την αϋπνία και το άγχος.

Αποτελεσματική και ήπια εκπαίδευση

Το cross-trainer είναι ήπιο σε σύγκριση με το τρέξιμο στην άσφαλτο, καθώς δεν προκαλεί κραδασμούς στο σώμα, με αποτέλεσμα την προστασία των αστραγάλων, των γονάτων και των γοφών. Επομένως, είναι επίσης καλό για την πρόληψη ή την αποκατάσταση τραυματισμών, καθώς μπορείτε να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας παλμούς χωρίς να επιβαρύνετε το σώμα σας χωρίς λόγο.

Μόλις πέντε λεπτά σε ένα cross-trainer θα ενισχύσουν σημαντικά τα γόνατα και τους γοφούς σας. Τα πόδια σας είναι πάντα σε επαφή με τα πεντάλ σε ένα cross trainer και δεν υπερφορτώνετε τα γόνατα και τους γοφούς σας, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο πόνου στις αρθρώσεις.

Αυξήστε τους σφυγμούς σας - μειώστε το βάρος σας

Με ένα crosstrainer θα είναι εύκολο να χτίσετε ένα καλό βασικό σχήμα ή να χάσετε βάρος, καθώς πολλές από τις κύριες μυϊκές ομάδες του σώματος είναι σε λειτουργία, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται και να ενισχύεται όλο το σώμα.

Με την τακτική άσκηση σε ένα διαγώνιο γυμναστήριο και τη σωστή διατροφή, μπορείτε να χάσετε αποτελεσματικά βάρος. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε τις ψηλές χειρολαβές στο cross trainer, καθώς παρέχει μια αποτελεσματική προπόνηση για τα χέρια και το πάνω μέρος του σώματος.

Επιλέξτε το σωστό cross trainer

Όταν επιλέγετε ένα crosstrainer, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Υπάρχουν cross trainer με διαφορετικά προγράμματα εκγύμνασης και ίσως είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε ένα cross trainer με πολλά προγράμματα που θα σας βοηθήσουν να διαφοροποιήσετε την προπόνησή σας και να την κάνετε συναρπαστική.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να εξετάσετε το μήκος του καβάλου, ένα μεσαίο μήκος καβάλου είναι περίπου 40 cm, ενώ ένα μακρύ μήκος καβάλου είναι περίπου 50 cm. Το μήκος του βηματισμού δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, αλλά μπορεί να είναι πολύ μικρό. Συχνά, το επιθυμητό μήκος του ενθέματος σχετίζεται με το μήκος των ποδιών, όσο πιο μακριά είναι τα πόδια σας, τόσο μεγαλύτερο θα πρέπει να είναι το μήκος του ενθέματος για να έχετε μια φυσική αίσθηση. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι το μήκος του καβάλου θα είναι πολύ μακρύ, αλλά δεν έχουμε ακούσει ποτέ τέτοια περίπτωση. Όσο μακρύτερο είναι το μήκος του ενδύματος, τόσο πιο φυσική θα είναι η αίσθηση.

Σε ένα crosstrainer, καθορίζεται ένα μέγιστο βάρος, το οποίο είναι επίσης σημαντικό να έχετε υπόψη σας. Ακόμη και αν δεν χρειάζεστε υψηλό μέγιστο βάρος χρήστη, όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο.

Αυτό το μέγιστο βάρος χρήστη αποκαλύπτει πόσο καλή είναι η ποιότητα κατασκευής ενός crosstrainer και αυτό επηρεάζει άμεσα τη σταθερότητα - ανεξάρτητα από το αν ζυγίζετε 100 κιλά ή 60 κιλά. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγιστο βάρος χρήστη ενός crosstrainer, τόσο πιο σταθερό θα είναι.

Συχνά είναι καλή ιδέα να επιλέγετε ένα ανθεκτικό cross trainer, που σημαίνει ότι πρέπει να είναι βαρύ και να έχει ισχυρή κατασκευή πλαισίου που καθιστά το μηχάνημα σταθερό. Καλό είναι να αναζητήσετε ένα μηχάνημα με βαρύ σφόνδυλο ή υψηλή ταχύτητα, καθώς αυτό παρέχει καλύτερο σπείρωμα.

Τιμή του κροσίνερ

Το cross trainer είναι ένα δημοφιλές μηχάνημα άσκησης, τόσο στο γυμναστήριο όσο και για οικιακή χρήση, αλλά δεν είναι όλα τα cross trainer εξίσου καλά. Για να βρείτε τον κατάλληλο προπονητή cross trainer, καλό είναι να μιλήσετε με κάποιους ειδικούς στον τομέα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή με κάποιον από τους ανταγωνιστές μας - όπως και να έχει, απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα αγοράσετε το λάθος μηχάνημα.

Η τιμή παίζει σημαντικό ρόλο όταν εξετάζετε τους προπονητές cross trainers. Φυσικά, η τιμή πρέπει να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Αν ψάχνετε για ένα φθηνό μηχάνημα που θα εξακολουθεί να είναι καλό στη χρήση, ο προϋπολογισμός των 4-5000kr είναι κατάλληλος. Στη συνέχεια, θα έχετε φυσικά περισσότερες δυνατότητες, μεγαλύτερη αντοχή κ.λπ., οπότε πάρτε το χρόνο σας για να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας με βάση τις ανάγκες σας.

Όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο cross trainer, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση και να ρωτήσετε για την τιμή του καινούργιου. Ωστόσο, σπάνια αξίζει τον κόπο αν θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα γυμναστικής.

Τα περισσότερα crosstrainers είναι αρκετά φθαρμένα - υπάρχει πάντα ένας λόγος για τον οποίο πωλούνται.

Υπάρχουν πολλά crosstrainers για λιγότερο από 4.000kr, αλλά συνήθως η τιμή και η ποιότητα συνδέονται. Είναι δύσκολο να βρεις ένα καλό crosstrainer κάτω από 4.000kr που να έχει καλή αντοχή και να προσφέρει τη βέλτιστη προπόνηση.

Το μεσαίο εύρος τιμών για τα crosstrainers κυμαίνεται μεταξύ 4.000kr και 6.000kr. Τα Crosstrainers αυτής της κατηγορίας τιμών είναι σταθερά crosstrainers που μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια και να προσφέρουν μια καλή εμπειρία προπόνησης. Μάρκες όπως η Abilica, η Kettler και η Reebok φτιάχνουν καλά cross trainers σε μεσαίες τιμές.

Τα ακριβά crosstrainers κοστίζουν περίπου 6.000-16.000kr, εκεί πρέπει να κοιτάξετε αν θέλετε ένα υψηλής ποιότητας μηχάνημα προπόνησης που μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια και να σας προσφέρει κάθε φορά τη βέλτιστη εμπειρία προπόνησης.

Τα επαγγελματικά διασταυρωτικά μηχανήματα κοστίζουν συνήθως από 16.000,- και πρέπει να πληρούν κάποιες πολύ αυστηρότερες απαιτήσεις. Εδώ, το μέγιστο βάρος του χρήστη θα πρέπει να είναι 180kg ή περισσότερο, η ευκολία χρήσης θα πρέπει να είναι τεράστια ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες του γυμναστηρίου και το μήκος βηματισμού θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50cm.

Πατάκι κάτω από το στρώμα

Μαζί με το crosstrainer σας μπορείτε να αγοράσετε ένα στρώμα. Ένα χαλάκι προστατεύει το δάπεδο, μειώνει το θόρυβο και εξαλείφει το στατικό ηλεκτρισμό - ταυτόχρονα, κάνει το crosstrainer να στέκεται πιο σταθερά.

Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη παταριών για να ταιριάζουν σε διαφορετικά μηχανήματα προπόνησης.

Υπάρχουν κυρίως 2 τύποι υποστρωμάτων: τα προστατευτικά δαπέδου, τα οποία μπορείτε να συναρμολογήσετε μόνοι σας, και τα υποστρώματα σε συγκεκριμένα μεγέθη.

Το πλεονέκτημα των προστατευτικών δαπέδου είναι ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για άλλους σκοπούς, αν κάποια στιγμή δεν τα χρειάζεστε πλέον κάτω από το μηχάνημα γυμναστικής σας. Μπορείτε επίσης εύκολα να επεκτείνετε τον χώρο αν, για παράδειγμα, θέλετε ένα επιπλέον μηχάνημα γυμναστικής, έναν χώρο για διατάσεις ή κάτι παρόμοιο.

Προσωρινό ή πισωκίνητο crosstrainer;

Υπάρχουν τόσο εμπρόσθια όσο και οπίσθια κινούμενα crosstrainers. Η απόδοση των δύο είναι η ίδια, αλλά η ίδια η εμπειρία είναι διαφορετική.

Ένα crosstrainer με πίσω κίνηση δεν διατίθεται συχνά με τόσο μεγάλο βήμα όσο ένα crosstrainer με μπροστινή κίνηση, η κίνηση είναι περισσότερο συγκρίσιμη με την κίνηση του ποδηλάτου και το πλάτος του βήματος είναι μεγαλύτερο. Το πλάτος των βημάτων έχει επίσης μεγάλη επίδραση στο πόσο φυσική θα είναι η αίσθηση της κίνησης και αυτός ο παράγοντας συχνά παραβλέπεται στο κυνήγι για ένα νέο cross trainer.

Η κίνηση σε ένα crosstrainer μπροστινής κίνησης εκτελείται με ομαλές κινήσεις, οι οποίες μπορούν να συγκριθούν με το αργό τρέξιμο ή το σκι ανωμάλου δρόμου, το μήκος βηματισμού είναι συχνά μεγαλύτερο και το πλάτος βηματισμού μικρότερο. Έτσι, η κίνηση σε ένα cross trainer με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς θα είναι πιο φυσική και άνετη. Ωστόσο, αυτά τα μπροστινά cross trainers καταλαμβάνουν σημαντικά περισσότερο χώρο.

Συχνά στα γυμναστήρια συναντάμε τα crosstrainers με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, καθώς θέλουν να προσφέρουν στους χρήστες την απόλυτα καλύτερη εμπειρία κίνησης και ποιότητας. Επίσης, σπάνια έχουν τις ίδιες αυστηρές απαιτήσεις σε διαστάσεις με ένα οικιακό crosstrainer.

Συντήρηση του Crosstrainer

Δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα για να συντηρήσετε ένα crosstrainer, πρέπει να το σκουπίζετε από τον ιδρώτα μια στο τόσο και μετά ίσως είναι καλή ιδέα να το ξαναλαδώσετε, λίγες εβδομάδες μετά τη συναρμολόγησή του ή ανάλογα με τις ανάγκες.

Τα μοντέλα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς χρειάζονται μερικές φορές λίπανση με σιλικόνη στις πίσω ράγες.

Ευκολότερη προπόνηση με το cross trainer

Για να κάνετε την προπόνησή σας πιο διασκεδαστική, μπορείτε να τοποθετήσετε το cross trainer μπροστά από μια τηλεόραση ή να βάλετε καλή μουσική ενώ γυμνάζεστε.

Μερικά crosstrainers σας επιτρέπουν να συνδέσετε ένα iPad ή tablet μέσω Bluetooth, ώστε να μπορείτε να ακολουθείτε μια διαδρομή, να κάνετε FaceTime με φίλους, να παρακολουθείτε προγράμματα, να διαβάζετε ή ό,τι άλλο θέλετε ενώ γυμνάζεστε. Οι δυνατότητες είναι απλά ατελείωτες και η εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσετε για το tablet σας είναι δωρεάν. Το πιο ωραίο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να πηγαίνετε για τρέξιμο, οπουδήποτε στον πλανήτη. Απλώς χρησιμοποιείτε την ενσωματωμένη λειτουργία Google Maps και επιλέγετε πού θέλετε να τρέξετε. Στη συνέχεια, το crosstrainer αυξάνει ή μειώνει την αντίσταση, ανάλογα με το πώς είναι στην πραγματική ζωή.

Αυτή η λειτουργία bluetooth αυξάνει λίγο την τιμή του crosstrainer, αλλά δίνει επίσης ένα σούπερ κίνητρο για την προπόνηση.

Οι διαστολείς με αυτό το χαρακτηριστικό ξεκινούν από περίπου 6.000kr.

Πολλά οφέλη με ένα crosstrainer

Τα μηχανήματα γυμναστικής έχουν γίνει απίστευτα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και για καλό λόγο - ενισχύουν ολόκληρο το σώμα, αυξάνουν τη φυσική κατάσταση και διευκολύνουν την αύξηση των καρδιακών παλμών και την καύση θερμίδων, ενώ παράλληλα γλιτώνουν το σώμα από την υπερφόρτωση.

Το cross trainer είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το χειμώνα, μπορεί να είναι δύσκολο να πάτε για τρέξιμο όταν κάνει κρύο και ο καιρός είναι άσχημος, αλλά με ένα cross trainer μπορείτε να γυμναστείτε στο σπίτι στο σαλόνι σας, κάτι που είναι λίγο πιο διασκεδαστικό από ένα τρέξιμο στο χιόνι και το χιονόνερο.

Με το crosstrainer μπορείτε να ελέγχετε εύκολα την προπόνησή σας - σε αντίθεση με τη φύση, μπορείτε να αποφασίσετε πότε θα πάρετε ανηφόρες και τι φορτίο θέλετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα που έχει ήδη δημιουργηθεί.

Είναι εύκολο να παρακολουθείτε την απόσταση, το χρόνο, τις καύσεις και τις στροφές των πεντάλ, οπότε το cross trainer μπορεί να αποτελέσει ένα καλό κίνητρο για προπόνηση και βελτίωση.

Είναι εύκολο να κάνετε διαλειμματική προπόνηση με ένα cross trainer και να γυμναστείτε και να κάψετε θερμίδες γρήγορα.

Προσαρμόστε το crosstrainer σας για να σας ταιριάζει

Στα περισσότερα όργανα γυμναστικής μπορείτε να παρακολουθείτε τα "βήματα ανά λεπτό" ή spm, τα οποία είναι ένας αριθμός που δείχνει πόσες φορές κάνετε βήματα μπροστά και πίσω σε ένα λεπτό.

Ο αριθμός θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 140 και 175. Αν είναι κάτω από 140, το φορτίο σας είναι πολύ υψηλό, γεγονός που μπορεί να σας κάνει να γίνετε γρήγορα όξινοι και να μην πάρετε αρκετή ενέργεια από την προπόνησή σας. Αν είναι πάνω από 175, σημαίνει ότι το φορτίο σας είναι πολύ χαμηλό και δεν αποκομίζετε αρκετά από την προπόνησή σας.

Ακολουθώντας αυτά τα διαστήματα θα εξασφαλίσετε μια αποτελεσματική προπόνηση.

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την προπόνησή σας με ένα cross trainer

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας στο Crosstrainer, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τα χέρια σας, ώστε να αποκομίσετε το μέγιστο από την προπόνηση στο μηχάνημα.

Ένας από τους παράγοντες που κάνει το cross trainer τόσο αποτελεσματικό είναι ότι ενεργοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερους μύες ταυτόχρονα, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας παλμούς σε μια στιγμή.

Η άσκηση σε ένα crosstrainer θα πρέπει να είναι άνετη, αλλά όχι πολύ άνετη, καθώς αν δεν αισθάνεστε ότι επηρεάζεστε από την άσκηση, συνήθως δεν θα έχετε μεγάλη απόδοση. Γι' αυτό πρέπει να φτάσετε σε ένα φορτίο που να είναι αισθητό.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προπονηθείτε με ένα cross trainer, μπορείτε, για παράδειγμα, να κάνετε διαλειμματική προπόνηση, όπου εναλλάσσεστε μεταξύ σκληρής εντατικής προπόνησης με υψηλό φορτίο και ήρεμης προπόνησης με χαμηλότερο φορτίο, μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε να κάνετε 5 x 2 λεπτά σκληρής προπόνησης και ενδιάμεσα 1 λεπτό ήρεμης προπόνησης.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης του crosstrainer είναι η προπόνηση ρυθμού, όπου κάνετε προθέρμανση για λίγα λεπτά και αυξάνετε την ένταση σε ένα καλό επίπεδο και στη συνέχεια διατηρείτε την ένταση για παράδειγμα 15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο υψηλή είναι η ένταση.

Όποιο είδος άσκησης κι αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να αισθάνεστε καλά με τις κινήσεις και να έχετε κίνητρο.

Επικεντρωθείτε στο πάνω μέρος του σώματος - Αν θέλετε να εστιάσετε την προπόνησή σας στο πάνω μέρος του σώματος, πιάστε τις ψηλές λαβές του cross trainer και επικεντρωθείτε κυρίως στη δουλειά με τους βραχίονες, χαλαρώνοντας κάπως τα πόδια σας και κάνοντας το μηχάνημα να κινείται με τα χέρια σας.

Αυτό γυμνάζει κυρίως τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους και τους μυς του στήθους.

Επικεντρωθείτε στο κάτω μέρος του σώματος - Για να εστιάσετε την προπόνηση στο κάτω μέρος του σώματος, πιάστε τη λαβή στη μέση, κρατώντας τα χέρια σας ακίνητα, ώστε τα πόδια σας να κάνουν τη δουλειά.

Σε αυτή την άσκηση, οι φτέρνες σας δεν πρέπει να αγγίζουν τα πεντάλ, έτσι ώστε το εξωτερικό μέρος του ποδιού σας να μεταφέρει το βάρος του σώματός σας.

Προθέρμανση και διατάσεις για καλύτερη απόδοση

Για να βελτιώσετε την απόδοσή σας, είναι καλή ιδέα να κάνετε κάποιες ασκήσεις προθέρμανσης ή διατάσεις πριν ξεκινήσετε το cross trainer, ώστε οι μύες σας να είναι έτοιμοι να αποδώσουν τα μέγιστα.

Αν γυμνάζεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως είναι καλή ιδέα να κάνετε διατάσεις μετά την άσκηση, ώστε οι μύες σας να ηρεμήσουν και να μην πονέσουν.

Η προθέρμανση θα πρέπει να διαρκεί 8-12 λεπτά και μπορεί να γίνει στο διαγώνιο γυμναστήριο, αν βρείτε έναν άνετο ρυθμό που ζεσταίνει το σώμα αργά.

Πολλοί επαγγελματίες αθλητές χρησιμοποιούν ένα ρολό αφρού για προθέρμανση, καθώς μπορεί να προσφέρει πολλούς διαφορετικούς βαθμούς βάθους και διευκολύνει την επίτευξη μιας τέλειας διάτασης για όλο το σώμα.

Αν είστε αρχάριος, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με ένα πολύ μαλακό μοντέλο foam roller.

Για να αποφύγετε τη μυϊκή κόπωση, επιβραδύνετε πριν σχεδιάσετε να σταματήσετε την άσκηση, αντί να σταματήσετε απότομα στη μέση μιας σκληρής προπόνησης.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, αφιερώστε 10 λεπτά επιβράδυνσης πριν σταματήσετε εντελώς.

Βάλε την τεχνική σου στη θέση της - Για να έχεις τη σωστή τεχνική και να αποφύγεις τραυματισμούς στην πλάτη και τον αυχένα, θυμήσου να σφίγγεις την κοιλιά σου, να κρατάς την πλάτη σου στη θέση της και τους ώμους στη θέση τους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να κοιτάτε ευθεία μπροστά και όχι κάτω στα πόδια σας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα.

Τέλειο οικιακό μηχάνημα γυμναστικής

Το crosstrainer είναι μια καλή επιλογή για ένα οικιακό μηχάνημα γυμναστικής, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, ώστε να μπορεί να το απολαύσει όλη η οικογένεια.

Είναι μια καλή μηχανή εκγύμνασης για όλες τις χρήσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο συχνά από πολλές άλλες μηχανές εκγύμνασης, επειδή είναι τόσο απαλή.

Η άσκηση σε ένα cross-trainer παρέχει την ίδια υψηλή καύση θερμίδων με την προπόνηση σε διάδρομο, αλλά είναι πολύ πιο ήπια.

Καλές συμβουλές για την προπόνηση με cross trainer

Είναι καλή ιδέα να προγραμματίσετε την προπόνησή σας πριν ξεκινήσετε με το cross trainer.

Ένα από τα πράγματα που κάνουν το crosstrainer ένα δημοφιλές μηχάνημα γυμναστικής είναι ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να διαφοροποιήσετε την προπόνησή σας και να ακολουθήσετε προγράμματα προπόνησης, ώστε να μην γίνεται βαρετή.

Είναι σημαντικό να έχετε έναν στόχο για την προπόνησή σας και μια ιδέα για το τι θέλετε να πετύχετε πριν μπείτε στο μηχάνημα, καθώς αυτό θα σας δώσει κίνητρο να συνεχίσετε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, και αυτό ακριβώς είναι το σημείο όπου η προπόνηση κάνει επιπλέον καλό.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι λαβές είναι εκεί για να τις χρησιμοποιείτε, δεν θα έχετε μεγάλη απόδοση από την προπόνησή σας αν στηρίζεστε στη σταθερή λαβή στη μέση και αφήνετε τα πόδια σας να κάνουν όλη τη δουλειά. Θυμηθείτε να ισιώσετε και να κινήσετε τα χέρια και τα πόδια σας.

Είναι σημαντικό να αυξήσετε την ένταση της προπόνησής σας. Θα προχωρήσετε περισσότερο όσον αφορά την απώλεια βάρους, τη φυσική κατάσταση και τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής αν δεν ακολουθείτε την ίδια ρουτίνα κάθε φορά που μπαίνετε στο μηχάνημα, αλλά συνεχίζετε με διαφορετικές προπονήσεις που αυξάνουν την ένταση κάθε φορά.