Πώς οι γυναίκες ζουν περισσότερο

Πάνω από τις μισές γυναίκες που πεθαίνουν πρόωρα από καρκίνο και καρδιακές παθήσεις θα μπορούσαν σχεδόν σίγουρα να έχουν ζήσει μια φυσιολογική μακρά ζωή, αν ακολουθούσαν μόνο 4 απλούς κανόνες για το συκώτι.

  1. Όχι κάπνισμα
  2. Σταθερό βάρος
  3. Κανονική άσκηση
  4. Υγιεινή διατροφή με πολύ λίγο κόκκινο κρέας και τρανς λιπαρά.

Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών, βασισμένη σε προσεκτική παρατήρηση της σχέσης μεταξύ τρόπου ζωής και μακροζωίας, εξηγεί τη σημασία των υγιεινών συνηθειών.
Μελετώντας σχεδόν 80.000 γυναίκες ηλικίας 34-59 ετών, οι ερευνητές εντόπισαν ορισμένα από τα πράγματα που στέλνουν τις γυναίκες σε πρόωρο τάφο, και φαίνεται ότι ιδιαίτερα ο καπνός αποτελεί πρόβλημα.

Η ερευνητική ομάδα εκτίμησε ότι 28 των θανάτων που καταγράφηκαν κατά την περίοδο της μελέτης θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι γυναίκες δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

Γίνεται ακόμη καλύτερο αν λάβετε περισσότερους παράγοντες στην εξίσωση. Όλο το 55 ι περισσότεροι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν, εκτός από την αποφυγή του καπνίσματος, οι γυναίκες είχαν ασκηθεί τακτικά, είχαν διατροφικά προβλήματα και είχαν διατηρήσει το βάρος τους σε φυσιολογικά όρια.

Εμείς στο apuls, ελπίζουμε ειλικρινά ότι αυτά τα γεγονότα μπορούν να δώσουν σε έναν ή δύο καπνιστές το κουράγιο να κόψουν το κάπνισμα.

Πηγή: British Medical Journal.

Μπόνους: Τα φιστίκια είναι καλή τροφή για την καρδιά
Η καρδιά ωφελείται από πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα τα φιστίκια, αποκαλύπτει νέα έρευνα από τις ΗΠΑ. Οι γευστικοί πράσινοι ξηροί καρποί έχει αποδειχθεί ότι έχουν τη μοναδική ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό.

Πηγή: Science Daily, ΗΠΑ.