Τραγανά σνακ από ρεβίθια

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις υγιεινά σνακ, αλλά αυτή η συνταγή προσφέρει κάτι νόστιμο και εύκολο. Καλό για φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Συστατικά:

1 κονσέρβα ρεβίθια

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικά, π.χ. τσίλι και πάπρικα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εξωτερική μέθοδος:

Στραγγίστε το νερό από τα ρεβίθια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, ρίξτε τα στραγγισμένα ρεβίθια σε μια σακούλα κατάψυξης με το λάδι καρύδας και τα μπαχαρικά και ανακινήστε τα μέχρι να καλυφθούν όλα τα ρεβίθια.

Απλώστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε ομοιόμορφη στρώση και ψήστε τα στο κέντρο του φούρνου στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά. Εδώ ψήνονται 12 λεπτά, ανακατεύονται, ψήνονται άλλα 12 λεπτά, ανακατεύονται ξανά, 8 λεπτά, ανακατεύονται και τέλος 8 λεπτά. Συνολικά 40 λεπτά χρόνο ψησίματος. Πρέπει να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα για καλύτερα αποτελέσματα.