Η ελαφριά άσκηση ανακουφίζει από τον μυϊκό πόνο

Η ελαφριά άσκηση ανακουφίζει από τον μυϊκό πόνο

Πιθανότατα το γνωρίζετε. Έχετε ξεκινήσει μια νέα μορφή άσκησης ή ένα είδος άσκησης που δεν έχετε κάνει εδώ και χρόνια.
Την επόμενη μέρα ξυπνάτε και ξαφνικά συνειδητοποιείτε πόσους μυς έχει το σώμα σας και πόσο πονάνε!
Πιθανότατα θέλετε να πάρετε μια μέρα ρεπό για να προετοιμάσετε ξανά τους μυς σας, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια ακόμα καλύτερη λύση: μία από τις παρακάτω ασκήσεις μπορεί να κάνει τον πόνο σας να φύγει πιο γρήγορα.

Τρέξτε ελαφρά
Κάντε προθέρμανση με 5 λεπτά περπάτημα με δύναμη και, στη συνέχεια, τρέξτε μερικά χιλιόμετρα με ρυθμό σημαντικά πιο αργό από τον συνηθισμένο σας ρυθμό (25% κάτω από τον κανονικό ρυθμό τρεξίματος). Βεβαιωθείτε ότι κάνετε συχνά διαλείμματα όταν κάνετε powerwalking. Αποφύγετε τις ανηφόρες κατά τη διάρκεια του χαλαρού τρεξίματος, καθώς ασκούν μεγαλύτερη πίεση στους μύες σας και στην προπόνησή σας. Αν οι μύες σας είναι πολύ πονεμένοι, ένα 30λεπτο περπάτημα με δύναμη θα κάνει το κόλπο.

Τρέξιμο χωρίς βάρος
Το τρέξιμο στο νερό είναι ιδανικό αν είστε τραυματίας, αλλά είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να ανακτήσετε τους μυς σας μετά από μια σκληρή προπόνηση. Μπείτε στα βαθιά και τρέξτε ελαφρά για μισή ώρα. Μπορείτε να φορέσετε μια ζώνη για να μην αιωρείστε από πάνω και να κάνετε "διαλείμματα περπατήματος" κατά μήκος της διαδρομής.

Πηγή: Medical News Today