Ευτυχία στον διάδρομο

Ο διάδρομος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γυμναστείτε στο σπίτι, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε όλο αυτό τον επιπλέον χρόνο για να πάτε στο γυμναστήριο και να επιστρέψετε. Αλλά πώς ξεκινάτε στον διάδρομο; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το άρθρο!

Η συνταγή για ένα καλό τρέξιμο στο διάδρομο
Θα πρέπει να παίρνετε τα στοιχεία των χιλιομέτρων με επιφύλαξη, καθώς διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο. Αντίθετα, ακολουθήστε τις αρχές πίσω από τη συνταγή:

Τα πρώτα πέντε λεπτά που περπατάτε στο διάδρομο. Εδώ προθερμαίνετε σιγά-σιγά το σώμα σας και προετοιμάζεστε ψυχολογικά για το τρέξιμο. Από το πολύ αργό ξεκίνημα του περπατήματος στο διάδρομο, αρχίζετε σταδιακά να τρέχετε με έναν ήρεμο και χαλαρό ρυθμό.
Από τον αβίαστο και χαλαρό ρυθμό τρεξίματος, αρχίζετε να επιταχύνετε σε έναν μέτριο και άνετο ρυθμό. Εδώ είναι που αρχίζετε πραγματικά να ζεσταίνεστε, ο ιδρώτας αρχίζει να κυλάει από το πρόσωπό σας και τα μάγουλά σας αρχίζουν να παίρνουν χρώμα.

Στην τελική φάση επιταχύνετε κοντά στο μέγιστο που μπορούν να αντέξουν τα πόδια και οι πνεύμονές σας. Αυτό ανοίγει την κλωτσιά των ενδορφινών, η οποία σας γεμίζει με υψηλή ενέργεια, ευτυχία, ευεξία, δύναμη και διανοητική διαύγεια

Προφανώς, δεν μπορείτε να κάνετε σπριντ για 10 λεπτά, οπότε μην ανεβάσετε αμέσως το ρυθμό στο μέγιστο και ξεμείνετε από δυνάμεις πριν τελειώσουν τα 10 λεπτά. Αντίθετα, βρείτε έναν γρήγορο ρυθμό τρεξίματος που μπορείτε να διατηρήσετε για περίπου 10 λεπτά. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το τρέξιμο με ένα τελικό σπριντ στα τελευταία 2 λεπτά. Εδώ μπορείτε να τα δώσετε όλα.

Η συνταγή έχει ως εξής:

1. Ξεκινήστε περπατώντας στο διάδρομο για 5 λεπτά. Ρυθμός: 5 - 7km/h.

2. Από το περπάτημα, περάστε σε αργό τρέξιμο για 10 λεπτά. Ρυθμός: 8 - 11km/h.

3. Από το αργό τρέξιμο, περάστε στο μέτριο τρέξιμο για 20 λεπτά. Ρυθμός: 9 - 13km/h.

4. Από το μέτριο τρέξιμο, ολοκληρώστε με γρήγορο τρέξιμο για 10 λεπτά. Ρυθμός: 10 - 18km/h.

Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά.

Όπως βλέπετε, πρόκειται για μια εξαιρετικά απλή συνταγή για να φέρνετε μια δόση ευτυχίας και ενέργειας στη ζωή σας κάθε μέρα. Χρειάζονται μόνο 45 λεπτά και λειτουργεί κάθε φορά. Δεν έχει να κάνει με το πόσο γυμνασμένος είσαι ή πόσο γρήγορα μπορείς να τρέξεις. Αρκεί να ακολουθήσετε τη συνταγή και να το κάνετε με το δικό σας ρυθμό.

Είναι καλή ιδέα να ολοκληρώσετε την προπόνησή σας με διατάσεις, απολαμβάνοντας την ενδορφινική ώθηση και την ευεξία που γεμίζει το σώμα και το μυαλό σας.

Σε αυτό το βίντεο, ο Κέβιν θα σας ενημερώσει για το τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε τον διάδρομό σας:

Τα οφέλη του διαδρόμου
Το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι μια πραγματική απόλαυση, αλλά με το κλίμα που έχουμε στη Δανία, το μισό χρόνο μπορεί να είναι μια πολύ κρύα απόλαυση. Επομένως, ένας συνδυασμός θα ήταν μια καλή λύση. Οι διάδρομοί μας είναι τόσο υπέροχα απλοί και ευθείς και λειτουργούν κάθε φορά. Ακόμα και αν είστε κουρασμένοι από το χειμώνα και έχετε βαριά πόδια, μπορείτε να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα, απλά με ελαφρώς πιο αργό ρυθμό.

Η ομορφιά του διαδρόμου είναι ότι μπορείτε να αυξάνετε σταδιακά την ένταση. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να την αυξάνετε τόσο λίγο κάθε φορά που μπορείτε να "εξαπατήσετε" τον εαυτό σας για να επιταχύνετε, αυξάνοντας, ας πούμε, την ταχύτητά σας κατά ένα μόνο χλμ/ώρα. Με αυτόν τον τρόπο, τις ημέρες με βαριά πόδια, μπορείτε σχεδόν να "ξεγελάσετε" τα πόδια σας ώστε να κινούνται σταδιακά όλο και πιο γρήγορα.

Το παν είναι να κινείς τα πόδια σου
Το πόσο γρήγορα τρέχεις ή πόσο μακριά τρέχεις είναι δευτερεύον. Αυτό είναι ακριβώς πριν πω ότι είναι άσχετο. Ο σκοπός του τρεξίματος είναι να ξυπνήσετε το σώμα σας και να δώσετε στον εαυτό σας μια ένεση ενέργειας και ευεξίας. Η ταχύτητα ποικίλλει από άτομο σε άτομο και από μέρα σε μέρα. Κάποιες μέρες έχετε βαριά πόδια και ο ρυθμός σας θα είναι σημαντικά πιο αργός από ό,τι μια μέρα που έχετε καλά πόδια.

Σε ημέρες με βαριά πόδια, μπορεί να χρειαστείτε πολύ περισσότερο χρόνο για να ανεβάσετε ταχύτητα. Δεν έχει σημασία. Κάποιες μέρες πρέπει να περάσετε περισσότερο χρόνο στην αργή ζώνη τρεξίματος, ενώ άλλες μέρες μπορείτε να μεταβείτε σε έναν πιο γρήγορο ρυθμό τρεξίματος πιο γρήγορα.

Το πόσο μακριά τρέχετε σε 45 λεπτά προφανώς διαφέρει από μέρα σε μέρα, αλλά όπως είπα, είναι άσχετο. Το θέμα είναι να κινείτε τα πόδια σας.
Το αποτέλεσμα μετά από 45 λεπτά θα είναι πάντα ότι αισθάνεστε καλύτερα και πιο ζωντανοί.

Γιατί 45 λεπτά;
Γιατί όχι 30 λεπτά ή 60 λεπτά;

Αν σας αρέσει να ασκείστε και να κινείστε, θέλετε να κινείστε κάθε μέρα. Αλλά η εξεύρεση του χρόνου είναι συχνά μια πρόκληση, οπότε τα 45 λεπτά είναι μια καλή διάρκεια που οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να διαθέσουμε για καθημερινή άσκηση. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα 45 λεπτά είναι η ιδανική διάρκεια για μια προπόνηση είναι ότι θέλετε να τελειώσετε την προπόνησή σας όταν κορυφώνεστε ή "κορυφώνεστε" από άποψη ενέργειας.Τα 60 λεπτά μπορεί να είναι λίγο παραπάνω και δεν υπάρχει λόγος να υπερπροπονηθείτε.

Σε ορισμένες ημέρες, μια ελαφρώς μεγαλύτερη προπόνηση μπορεί να είναι ωραία, αλλά για καθημερινή άσκηση, τα 45 λεπτά είναι μια καλή διάρκεια. 30 λεπτά είναι απλά πολύ λίγα. Δεν ενεργοποιείτε πραγματικά τις ενδορφίνες στο σώμα και τον εγκέφαλό σας, και έτσι δεν έχετε αυτή την υπέροχη ένεση ενέργειας, ευτυχίας και ευεξίας που θα έπρεπε να έχετε. Τα πρώτα 30 λεπτά του τρεξίματός σας είναι ουσιαστικά μόνο προθέρμανση. Στη φάση της προθέρμανσης προετοιμάζετε το σώμα σας για τα τελευταία 15 λεπτά που κάνουν τη διαφορά. Φυσικά, τα 30 λεπτά είναι καλύτερα από το τίποτα, αλλά δεν είναι αρκετά για να σας δώσουν την ενδορφινική ώθηση. Απλά χρειάζεστε λίγο περισσότερο χρόνο. Το να περιμένετε να εισρεύσουν οι ενδορφίνες στο σώμα και τον εγκέφαλό σας δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει να φτάσετε τα 45 λεπτά. Είναι επίσης σημαντικό να μπεις στη ζώνη ροής.

Η ζώνη ροής
Χρειάζεται χρόνος για να μπείτε σωστά στη ζώνη ροής. Αν πρόκειται πραγματικά να βυθιστείτε σε κάτι και να αναλωθείτε σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για να φτάσετε στο σημείο όπου η δραστηριότητα θα κυριαρχεί και δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο στη συνείδησή σας εκτός από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Αυτή η αρχή ισχύει για όλες σχεδόν τις δραστηριότητες, από το μαγείρεμα, την άσκηση, την καθαριότητα, την εργασία στο σπίτι, το διάβασμα, το γράψιμο, την εργασία κ.λπ.

Έτσι, ξοδεύετε τα πρώτα 30 λεπτά καθαρίζοντας το κεφάλι σας από τον νοητικό θόρυβο και τους περισπασμούς πριν αρχίσετε να απολαμβάνετε την απόλυτη βύθιση της ζώνης ροής.

Η παρακάτω λίστα περιγράφει πώς είναι να βρίσκεσαι στη ζώνη ροής:

1. Είσαι 100άρης σε αυτό που κάνεις. Είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και βιώνετε μια κατάσταση βαθιάς συγκέντρωσης και περισυλλογής.

2. Βιώνετε τεράστια πνευματική διαύγεια και οξύτητα. Οι σκέψεις σας είναι απλές και κρυστάλλινες. Η εστίασή σας είναι κοφτερή. Όλη σας η προσοχή είναι στραμμένη σε αυτή τη δραστηριότητα.

3. Οι καθημερινές σας ανησυχίες δεν αποτελούν πλέον μέρος της συνείδησής σας. Οι σκέψεις που σας βάραιναν πριν από λίγο καιρό έχουν εξαφανιστεί και τώρα βιώνετε μια κατάσταση εσωτερικής ειρήνης και ισορροπίας.

4. Είστε εντελώς απορροφημένοι σε αυτό που κάνετε και βιώνετε μια διαχρονικότητα. Είστε πλήρως παρόντες στο παρόν και δεν παρατηρείτε το πέρασμα του χρόνου.

5. Έχετε μπροστά σας έναν σαφή και σαφώς καθορισμένο στόχο. Ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε και πώς να το κάνετε.

6. Χρησιμοποιείτε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αισθάνεστε ότι σας προκαλεί το έργο που έχετε αναλάβει, αλλά δεν αισθάνεστε ότι σας καταβάλλει. Διαπιστώνετε ότι αναπτύσσεστε και εξελίσσεστε καθώς λύνετε σταδιακά το έργο.

7. Δεν χρειάζεστε εξωτερικούς παράγοντες για να σας παρακινήσουν, να σας ανταμείψουν ή να σας επαινέσουν. Η απέραντη χαρά του να είσαι σε ροή και να βυθίζεσαι ολοκληρωτικά σε αυτή τη δραστηριότητα είναι από μόνη της αρκετή ανταμοιβή.

Το αντίθετο της ροής είναι μια κατάσταση όπου αισθάνεστε βαριά, κουρασμένοι, τεμπέληδες, χωρίς κίνητρα, χωρίς συγκέντρωση και χωρίς δέσμευση. Δεν υπάρχει σπίθα και δεν υπάρχει πνεύμα. Η ημέρα σας αποτελείται από συνεχείς διακοπές και δεν υπάρχει καμία αίσθηση εμβάθυνσης ή ποιότητας σε αυτό που κάνετε. Όταν διαπιστώνετε ότι έχετε απομακρυνθεί πολύ από τη ζώνη ροής, ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι που μπορεί να σας επαναφέρει σε αυτήν - όπως μια βόλτα στον διάδρομο.

Βρείτε τον επόμενο διάδρομό σας εδώ at apuls

Στην Apuls θα βρίσκετε πάντα μια μεγάλη και συναρπαστική ποικιλία από υψηλής ποιότητας διαδρόμους Εξερευνήστε τα διάφορα μοντέλα μας σε αυτόν τον ιστότοπο σήμερα!