Καλημέρες

Το Good Mornings είναι μια άσκηση που γυμνάζει τους γλουτιαίους - συγκεκριμένα τον μέγιστο γλουτιαίο μυ (ο μεγάλος σφαιρικός μυς) - και τον στυλεό μυ (μια ομάδα μυών που ισιώνουν και περιστρέφουν την πλάτη). Επιπλέον, είναι μια πολύ καλή άσκηση για τους μυς του πίσω μέρους του μηρού (εκτός από) τη βραχεία κεφαλή του δικέφαλου μηριαίου μυός (μυς του μηρού που βρίσκεται στο πίσω μέρος ή πίσω, ο οποίος λυγίζει μόνο στην άρθρωση του γόνατος) για να διευκολυνθείτε μπορείτε να λυγίσετε ελαφρώς τα γόνατα. Εκτός από την κάμψη στην άρθρωση του γόνατος, οι μύες στο πίσω μέρος του μηρού είναι υπεύθυνοι για την έκταση της άρθρωσης του ισχίου και την κλίση της λεκάνης προς τα πίσω. Αν στέκεστε σκυφτοί, αυτό σημαίνει ότι οι μύες τεντώνουν το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα πάνω, υπό την προϋπόθεση ότι κάνετε επίσης ισομετρική σύσπαση των κοιλιακών μυών και των σπονδυλικών μυών (μια ομάδα μυών που ισιώνουν και περιστρέφουν την πλάτη).

Οδηγός για το Goodmornings:

  1. Σταθείτε με μικρή απόσταση μεταξύ των ποδιών σας
  2. Προσαρμόστε μια μπάρα κατά μήκος του τραπεζοειδούς μυός (μυς που εκτείνεται από το πίσω μέρος του κρανίου και κατεβαίνει κάθετα σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης μέχρι έναν από τους τελευταίους θωρακικούς σπονδύλους), είτε στο ύψος των ώμων είτε λίγο χαμηλότερα
  3. Αναπνεύστε και λυγίστε προς τα εμπρός από τους γοφούς μέχρι το πάνω μέρος του σώματός σας να είναι περίπου παράλληλο με το πάτωμα
  4. Φροντίστε να κρατάτε την πλάτη σας ίσια
  5. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και εκπνεύστε

Σημαντικό για τις καλημέρες: Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε βαριά βάρη σε αυτή την άσκηση, λόγω της επιβάρυνσης της μέσης.

Αλήθειες για το Good Mornings: Αν κάνετε αυτή την άσκηση τακτικά, θα μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού όταν κάνετε βαριά καθίσματα.

Η αρνητική φάση της άσκησης - όταν σκύβετε προς τα εμπρός, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ καλή για το τέντωμα των μυών στο πίσω μέρος του μηρού. 

Καλές συμβουλές για καλό πρωινό: Κρατώντας τα πόδια σας ίσια όταν λυγίζετε προς τα εμπρός από το ισχίο, επιμηκύνετε τους μύες στο πίσω μέρος του μηρού. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πώς συσπώνται (συσπώνται) οι μύες όταν ισιώνετε το άνω μέρος του σώματός σας. Επιλέγοντας να λυγίζετε στα γόνατα όταν λυγίζετε προς τα εμπρός από το ισχίο, χαλαρώνετε τους μυς στο πίσω μέρος του μηρού, κάνοντας τις στροφές προς τα εμπρός πιο εύκολες.

Αυτή η άσκηση είναι τόσο άσκηση για τα πόδια όσο και για τους γλουτούς.