Όρθια βαράκια Overhead Press

Το Standing Dumbbell Overhead Press είναι μια άσκηση όπου σηκώνετε βάρος πάνω από το κεφάλι ενώ στέκεστε όρθιοι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χτίσετε δυνατούς ώμους, έναν αλεξίσφαιρο πυρήνα και να αναπτύξετε τη δύναμη ολόκληρου του σώματος. Η πρόκληση, ωστόσο, είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν την κατάλληλη τεχνική και δεν έχουν την απαραίτητη ευλυγισία των ώμων για να εξασφαλίσουν την πίεση.

Οδηγός για την ορθοστατική πρέσα με βαράκια:

  1. Σταθείτε με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά
  2. Πιάστε τους αλτήρες με λαβή πάνω από το χέρι και αφήστε τους να ακουμπήσουν πάνω στους ώμους σας
  3. Αναπνεύστε και πιέστε τους αλτήρες ευθεία προς τα πάνω 
  4. Αναπνεύστε όταν οι αλτήρες είναι πάνω από το κεφάλι
  5. Επαναλάβετε την άσκηση π.χ. 15x3

Σημαντικό για το Standing Dumbbell Overhead Press: Θυμηθείτε να κρατάτε τους αγκώνες σας σωστά μέσα στο σώμα σας. Αντί να φεύγουν προς τα πλάγια όταν πιέζετε τους αλτήρες πάνω από το κεφάλι σας. Η αποτυχία ελέγχου των αγκώνων μπορεί να δημιουργήσει μηχανικά μειονεκτήματα για το σώμα και τις αρθρώσεις. 

Η σωστή φόρμα είναι να κρατάτε το σώμα σας όρθιο και δυνατό, ώστε να μην ταλαντεύεστε από τη μία πλευρά στην άλλη ή ακόμα χειρότερα, να γέρνετε προς τα εμπρός και μετά από τη μία πλευρά στην άλλη.

Καλές συμβουλές για το Standing Dumbbell Overhead Press: Ορισμένοι άνθρωποι επωφελούνται καλύτερα από αυτή την άσκηση καθιστοί. Δοκιμάστε το και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Αυτή η άσκηση είναι τόσο άσκηση για τους ώμους όσο και για τους τρικέφαλους.